Het avontuur lonkt met deze films!

Films | De kans lijkt klein dat we deze zomer verre reizen zullen kunnen maken, maar proeven van het avontuur kan gelukkig wel bij Proximus Pickx. In onze op aanvraag-catalogus groepeerden we enkele films die de wereld naar je huiskamer brengen.

Je vindt onze selectie onder het menu 'Bestemming: Avontuur'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Beach

In een goedkoop hotelletje in Bangkok maakt de Amerikaanse rugzaktoerist Richard kennis met Daffy, een dertiger die getekend is door jarenlang druggebruik. Hij beweert dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt. Het is het perfecte strand, ingesloten door steile kliffen en onbereikbaar voor de gewone toeristen. Het is voor hen zelfs verboden terrein. Richard is meteen geïntrigeerd. Hij heeft immers de VS verlaten voor een zoektocht naar de ultieme schoonheid, spanning én gevaar. Diezelfde nacht pleegt Daffy zelfmoord. Als afscheidsgeschenk laat hij Richard een kaart na met de beschrijving naar "The Beach". Samen met het Franse koppel Françoise en Etienne gaat Richard het ultieme avontuur aan. Tijdens hun tocht moeten ze alle drie hun grenzen verleggen en het grote gevaar trotseren.

Avontuurlijk drama (2000) van Danny Boyle met Leonardo DiCaprio, Virginie Ledoyen en Tilda Swinton. Geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn.

The Impossible

Maria, Henry en hun drie zoons gaan in de winter op vakantie en zoeken het mooie weer op in Thailand. Maar op de morgen van 26 december, wanneer de familie rustig bij het zwembad zit, zien ze een grote zwarte vloedgolf hun kant op komen. Ze worden getroffen door een tsunami. Maria komt na een hevige klap weer boven water, maar weet zeker dat haar familie het niet gered heeft. Dan ziet ze haar oudste zoon Lucas verderop in het water.

Drama (2012) van J.A. Bayona met Naomi Watts, Ewan McGregor en Tom Holland, gebaseerd op waargebeurde feiten. Genomineerd voor de Oscar voor beste actrice in een hoofdrol.

Wild

Met een mislukt huwelijk en de dood van haar moeder achter de rug heeft Cheryl Strayed alle hoop verloren. Na jaren van roekeloos, destructief gedrag, maakt ze een overhaaste beslissing. Zonder enige ervaring en alleen gedreven door pure vastberadenheid, begint ze aan een wandeling van meer dan 1600 kilometer over de Pacific Crest Trail.

Roadmovie (2014) van Jean-Marc Vallée met Reese Witherspoon, Laura Dern en Thomas Sadoski. Gebaseerd op het boek van Cheryl Strayed. Genomineerd voor twee Oscars voor beste actrice in een hoofdrol en een bijrol.

Eat, Pray, Love

Elizabeth Gilbert heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en daar leert ze la dolce vita kennen, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet ze haar grote liefde in Bali.

Romantisch drama (2010) van Ryan Murphy met Julia Roberts, Javier Bardem en Richard Jenkins. Verfilming van het gelijknamige boek van Elizabeth Gilbert.

The Best Exotic Marigold Hotel

The Best Exotic Marigold Hotel gaat over een groep Britse gepensioneerden die hun oude dag willen doorbrengen in het exotische en goedkope India. Ze laten zich verleiden door de flitsende en gelikte advertentie van het gerestaureerde Marigold Hotel. Maar eenmaal daar, blijkt het voormalige paleis een stuk minder luxe te zijn.

Komisch drama (2011) van John Madden met Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith en Tom Wilkinson. Genomineerd voor twee Golden Globes voor beste komedie en beste actrice.

Cast Away

Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.

Avontuurlijk drama (2000) Robert Zemeckis met Tom Hanks en Helen Hunt. Genomineerd voor twee Oscars, onder andere voor beste acteur in een hoofdrol.

Mad Max beyond Thunderdome

Max wordt beroofd van al zijn bezittingen en kan nog net de stad Bartertown bereiken, die gerund wordt door Aunt Entity. Hij sluit een deal met Entity en vecht namens haar in de Thunderdome, een kooi waarin gevechten op leven en dood worden gehouden. Entity belazert hem en gooit hem de woestijn in. Met hulp van een groep kinderen die hij bij een oase vindt, gaat Max weer terug naar Bartertown, om met Entity af te rekenen.

Actiefilm (1985) van George Miller (II) en George Ogilvie met Mel Gibson, Tina Turner en Bruce Spence. Derde film uit de Mad Max-reeks, genomineerd voor de Oscar voor beste originele song.

Life of Pi

Het leven van Pi vertelt het verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo.

Avonturenfilm (2012) van Ang Lee met Suraj Sharma, Irrfan Khan en Ayush Tandon. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Yann Martel en winnaar van vier Oscars, onder andere voor beste regie.

Green Book

De Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip zit tijdelijk zonder werk als zijn nachtclub een paar maanden dicht gaat. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde pianist. De twee leven in een totaal andere wereld, maar krijgen geleidelijk aan een band met elkaar.

Komedie (2018) van Peter Farrelly met Viggo Mortensen, Mahershala Ali en Linda Cardellini. Gebaseerd op waargebeurde feiten en winnaar van drie Oscars, onder andere voor beste film en beste acteur in een bijrol.

Lion

Een 5-jarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

Drama (2016) van Garth Davis met Dev Patel, Rooney Mara en Nicole Kidman. Gebaseerd op waargebeurde feiten en genomineerd voor zes Oscars, onder ander voor beste film.

The Call of the Wild

De late 1900, tijdens de goudkoorts. Het leven van de hond Buck wordt op zijn kop gezet wanneer hij zijn omgeving van Californië moet verruilen voor de wildernis in Alaska. Als nieuwste lid van de sleebrigade werkt hij zich stilaan op als leider. Ook weet hij zijn eigen plaats in de wereld te vinden.

Avonturenfilm (2020) van Chris Sanders met Harrison Ford, Omar Sy en Cara Gee naar het gelijknamige boek van Jack London.

Seven Years in Tibet

Heinrich Harrer is een Oostenrijker met Nazisympathieën die in 1939 besluit twee Himalaya-bergen te beklimmen. Door een serie van gebeurtenissen worden hij en medeklimmer Peter Aufschnaiter de enige twee buitenlanders in de Tibetaanse heilige stad Lhasa. Daar neemt Heinrichs leven een drastische wending.

Drama (1997) van Jean-Jacques Annaud met Brad Pitt, B.D. Wong en David Thewlis, gebaseerd op waargebeurde feiten. Genomineerd voor een Golden Globe voor beste filmmuziek.

Donne-Moi des Ailes

Christian, een wetenschapper, bestudeert wilde ganzen. Voor zijn zoon, een tiener die geobsedeerd is door videogames, is het idee van een vakantie met zijn vader in de vrije natuur een nachtmerrie. Vader en zoon moeten samenwerken aan een bijzonder project: een bedreigde soort redden. Ze vertrekken met het tweepersoonsvliegtuigje van Christian.

Avonturenfilm (2019) van Nicolas Vanier met Jean-Paul Rouve, Mélanie Doutey en Lilou Fogli.

The Legend of Tarzan

Het is al jaren geleden dat de man ooit bekend als Tarzan de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane aan zijn zijde. Nu is hij uitgenodigd om terug te komen naar de Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom. Maar diegenen achter dit moorddadige plot hebben geen idee wat ze te wachten staat.

Actiefilm (2016) van David Yates met Alexander Skarsgård, Samuel L. Jackson en Margot Robbie.

Blood Diamond

De film speelt zich af in het Sierra Leone van 1999, als het land verwikkeld is in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloed-diamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.

Thriller (2006) van Edward Zwick met Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly en Djimon Hounsou. Genomineerd voor vijf Oscars.

Vacation

Rusty Griswold besluit zijn gezin mee te nemen op een roadtrip naar 'Walley World', het coolste pretpark in Amerika. Het doel van de reis is de familie dichter bij elkaar brengen en het herbeleven van een jeugdvakantie, maar dingen gaan niet zoals gepland.

Komedie (2015) van Jonathan Goldstein en John Francis Daley met Ed Helms, Christina Applegate en Chevy Chase.

Due Date

Peter Highman staat op het punt voor de eerste keer vader te worden. Zijn vrouw is al over vijf dagen uitgerekend. Terwijl Peter zich haast om een vlucht naar huis te halen zodat hij bij de bevalling kan zijn, gaan zijn beste bedoelingen volledig de mist in wanneer hij per toeval acteur in spé Ethan Tremblay tegenkomt. Ethan dringt Peter een lift op en zo begint hun rit door het land. Verschillende auto’s, talloze vriendschappen en Peters zenuwen delven tijdens deze rit het onderspit.

Komedie (2010) van Todd Phillips met Robert Downey Jr., Zach Galifianakis en Michelle Monaghan. Genomineerd voor drie Teen Choice Awards.

Avatar

Jake Sully is een verlamde oorlogsveteraan in de toekomst, die met enkele anderen naar de maan Pandora wordt gebracht. De mensheid wil daar waardevolle grondstoffen uit de grond halen. Deze planeet wordt echter bewoond door de Na'vi, een mens-achtig ras met hun eigen taal en cultuur. De Na'vi doen er alles aan zich te beschermen tegen de mensen. Sully raakt betrokken bij hun vrijheidsstrijd, en wordt ook verliefd op één van hen...

Sciencefictionfilm (2009) van James Cameron met Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana. Genomineerd voor negen Oscars, waarvan het er drie won.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top