AB Canapé: de zoetgevooisde stem van singer-songwriter Suzanne Vega

Muziek | Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje bij beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikken. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag: zangeres-verteller Suzanne Vega.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega houdt ergens het midden tussen poëzie en zang. Onder invloed van haar stiefvader schrijft ze reeds gedichten op negenjarige leeftijd. Vijf jaar later componeert ze haar eerste liedje. Na haar studies in moderne dans, speelt ze eerst in kleine café's in New York, voor ze in 1985 op de proppen komt met haar debuutalbum "Suzanne Vega".

Twee jaar later volgt de definitieve doorbraak met "Solitude Standing", waar haar alomgeprezen hits 'Luka' en 'Tom's Diner' op prijken. Dat laatste nummer zou Vega jaren later trouwens de bijnaam "moeder van mp3" opleveren, omdat het het eerste nummer was dat op mp3-formaat werd gezet.

De Amerikaanse meesterverteller schippert met haar songs tussen folk en alternatieve rock - alterna-folk noemt ze het zelf. Steevast in het zwart getooid - "Wit is voor maagden. Ik draag het alleen op een huwelijk", liet ze zich daarover eens ontvallen - pakt ze met haar tijdloze songs menig concerthal en festivalweide in.

Na "Solitude Standing" volgen nog zeven studioalbums, die weliswaar niet meteen nog grote klassiekers opleveren. Maar haar fans van het eerste uur blijven de 60-jarige vertelster van verhalen op muziek trouw en kunnen haar steevast sobere optredens smaken.

Geniet van het optreden in de Ancienne Belgique op 12 juni 2017:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top