AB Canapé: de experimentele postrock van Son Lux

Muziek | Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikken. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag is de groep Son Lux aan de beurt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Son Lux belijdt toegankelijke, experimentele postrock. Al bij uitgave van hun eerste album At War With Walls & Mazes in 2008 werden de Amerikanen vergeleken met Radiohead: een zeer flatterend compliment. Ze werden ook meteen verkozen tot Best New Artist door de publieke radiozender US. Sant in eigen land dus, bewees ook de razendsnelle opgang onder leiding van Ryan Lott. Hun smeuïge mix van rock en elektronica werd in heel het land gesmaakt en bezorgde de band in de begindagen al een gerespecteerde status. Het tweede album We Are Rising, uitgebracht in 2011, bevestigde de doorbraak van de groep.
 
Na de handtekening bij label Joyful Noise Recordings in 2013 lanceerde de band het project "TEAR", een concept-EP van 7 minuten bestaande uit slechts één lied, in twee delen opgesplitst. Even later noemde de gerenommeerde Britse muzieksite Pitchfork de track Lost It To Trying “één van de beste nieuwe liedjes van de laatste tijd".
 
Ontdek het optreden dat Son Lux gaf op 18 januari 2014 in de Ancienne Belgique:
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top