Mel B, van Spice Girl tot X Factor

Muziek | Mel B doet bij iedereen een belletje rinkelen als voormalig lid van de Spice Girls. Toch houdt ze zich tot op de dag van vandaag op in de muziekwereld, zij het voornamelijk als jurylid bij talentenshows.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Melanie Janine Brown, kortweg Mel B, ziet het levenslicht op 29 mei 1975 in Leeds in Engeland. Ter gelegenheid van haar 45ste verjaardag wijdt Proximus Pickx een stuk aan haar talloze wapenfeiten. Al van kindsbeen af droomt Mel B ervan om een muziekcarrière uit te bouwen. Ze volgt dan ook al snel een gespecialiseerde opleiding aan de Intake High School in Leeds, waar ze haar carrière start als danseres.

Het grote keerpunt in haar leven komt er in 1994. Ze besluit in te gaan op een advertentie in het magazine "The Stage" en neemt deel aan audities om een nieuwe 'girlsband' bestaande uit vijf zangeressen uit de grond te stampen. Uiteindelijk wordt ze uit meer dan 400 kandidaten uitverkoren, naast Victoria Beckham, Melanie Chisholm, Geri Halliwell en Michelle Stephenson (die vervangen wordt door Emma Bunton).

In een muziekscene gedomineerd door boybands, groeien de Spice Girls al gauw uit tot een wereldwijd fenomeen. Sommigen vergelijken hen zelfs met The Beatles. Hun allereerste single 'Wannabe" schopt het tot de eerste plaats in maar liefst 37 landen en ook al hun volgende singles scheren hoge toppen. Tijdens haar carrière met de Spice Girls waagt Mel B zich ook aan het witte doek. "Spiceworld" wordt weggehoond door filmcritici, maar blijkt wel een kassucces.

Een halfslachtige solocarrière

Nadat de Spice Girls er in 2001 de brui aan geven, besluit Mel B zich toe te leggen op haar solocarrière die in 1998 reeds van start ging met haar debuutsingle 'I Want You Back', geproduceerd door Missy Elliott. Daarna volgt een herwerking van de hit van Cameo, 'Word Up!', die ook uitgroeid tot een klein succes. Haar eerste soloalbum "Hot" breekt echter geen potten.

In 2005 komt Mel B met een tweede soloalbum op de proppen: "L.A. State of Mind". Ontgoocheld door het gebrek aan succes, neemt ze deel aan "Dancing with the Stars". Nadat ze haar populariteit enigszins weer heeft kunnen opvijzelen, waagt Mel B zich opnieuw in de muziekwereld en lanceert ze een nieuwe single 'For Once in My Life', die het tot de tweede plaats in de VS zal schoppen. Daarnaast treedt ze ook toe tot de vaste jury van de Britse talentenshow "The X Factor" en leent ze haar stem aan het personage Fury in "Tinkerbell en de legende van het Nooitgedachtbeest".

Gelukkige verjaardag Mel!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top