De beste doelmannen in de JPL: het seizoen van Nicolas Penneteau

Sport |
Het seizoen 2019/2020 van de Jupiler Pro League is vroegtijdig geëindigd. In 29 speeldagen hebben veel spelers zich kunnen onderscheiden. Zoals enkele doelmannen die een opvallende rol hebben gespeeld.

Door Tagtik

Op zijn 39e blijft Nicolas Penneteau een van de beste doelmannen uit de Jupiler Pro League. De Fransman is de duidelijke baas van de verdediging van Charleroi en straalt tussen de palen vertrouwen uit. Met 12 clean sheets en slechts 23 tegendoelpunten in 29 competitiewedstrijden is de bijna veertiger de sterkhouder in de op één na beste verdediging van het land.

De ex-doelman van Bastia en Valenciennes speelt al zes seizoenen voor de Carolo's en verzamelde in die tijd heel wat clean sheets: in 191 wedstrijden in de JPL (in PO1 en PO2) hield hij 63 keer zijn netten schoon, dus goed voor een gemiddelde van 1 clean sheet per 3 wedstrijden. Op basis van zijn statistieken is het seizoen 2019-2010 zijn beste sinds hij op Mambourg kwam.

Vorige zomer was de geboren Marseillais einde contract: hij tekende voor één seizoen bij, met een optie voor een extra jaar. Wellicht zal het bestuur van de Zebra's die optie wel lichten, want Nicolas Penneteau heeft zijn plaats veroverd tussen de palen in het Stade du Pays de Charleroi én in de harten van de supporters.

(Bron : Proximus en Transfermarkt)

Video: op zaterdag 3 november 2019 speelden KV Mechelen en Sporting Charleroi 2-2 gelijk. Alle doelpunten (waaronder een pareltje van Nurio) vielen in de eerste helft. In de tweede helft redde Penneteau een punt voor zijn ploeg, onder meer door een strafschop te stoppen.