De winter is opnieuw op komst op CAZ

Series | Vanavond zendt CAZ de allereerste aflevering van de fantasyserie ‘Game of Thrones’ uit, een mooie kans om opnieuw kennis te maken met de mythische wereld die George R.R. Martin heeft gecreëerd. De serie liep tot 2019 op de Amerikaanse betaalzender HBO en kent een grote schare fans.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toen George R.R. Martin in de jaren negentig zwoegde aan de scenario’s van ‘The Twilight Zone’, beloofde hij aan zichzelf dat hij ooit een verhaal zou schrijven waar hij geen verhaallijnen moest schrappen en waar het aantal personages enorm groot mocht zijn. En zo geschiedde: de voormalige docent journalistiek en schrijver publiceerde in 1996 zijn eerste boek over de Game of Thrones-wereld. In 2009 volgden de televisieopnames van de pilootaflevering. Dat de televisieserie in de afgelopen jaren veel succes heeft gekend, is te danken aan een mix van factoren.

Geld
 
Wie al eens een aflevering van ‘Game of Thrones’ heeft bekeken, merkt meteen dat er veel aandacht is besteed aan speciale effecten en opnamelocaties op verschillende continenten. Hierdoor heeft de serie niet alleen succes bij Amerikaanse kijkers, maar ook wereldwijd. Dat één aflevering van deze hitserie ruim 15 miljoen Amerikaanse dollar kost, is dan ook geen overbodige luxe. ‘Game of Thrones’ legt de lat voor toekomstige succesvolle fantasyseries zeer hoog en dat is wellicht ook dé reden waarom er tot nu toe weinig succesvolle opvolgers zich hebben aangediend.

Drama
 
De makers van ‘Game of Thrones’ hebben hun best gedaan om de verhaallijnen zo verrassend en gedetailleerd mogelijk te maken. Ook de personages zijn beter uitgewerkt en veel gelaagder dan in de gemiddelde fantasyserie. De personages van R.R. Martin hebben dezelfde zwaktes, onzekerheden en twijfels als hun fans. Het mag dan ook geen wonder heten dat elke verhaallijn fel bediscussieerd wordt op sociale netwerken als Reddit, Twitter en Facebook. De betrokkenheid van sommige fans is zo groot dat ze zelfs een petitie opzetten als een bepaalde aflevering niet voldoet aan hun wensen. Zo bestaat er een petitie op Change.org om het zevende seizoen opnieuw te filmen.

Naakt
 
Vooral in de eerste seizoenen zorgden de producenten bij elke aflevering voor een stevige dosis naakt. Zo begint de eerste aflevering van het eerste seizoen met een vrijpartij tussen Jaime en Cersei Lannister in de toren van een kasteel. Wanneer de jonge Brandon Stark de twee betrapt, gooit Jaime hem genadeloos van de toren. 
 
In ‘Game of Thrones’ komen ook veel scènes voor waarin de protagonist(en) een dialoog voeren terwijl er figuranten op de achtergrond seks hebben of naakt rondlopen. Dit soort scènes komt zoveel voor in de serie dat de komische televisieshow ‘Saturday Night Live’ een persiflage hierop maakte.
 
‘Game of Thrones’ is vanaf maandag 25 mei 2020 te bekijken op CAZ.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top