Clausule in contract Mazzu verraadt titelambities van Union

Sport | Union Sint-Gillis pakte zondag uit met de komst van Felice Mazzu. De voormalige succescoach vanWS Woluwe en Sporting Charleroi gaat na zijn mindere periode bij KRC Genk nu dus opnieuw aan de slag in de reeks waarin hij de eerste stenen legde voor zijn opmars doorheen het Belgische voetballandschap.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De komst van Mazzu moet Union volgend seizoen net dat tikkeltje extra geven dat de club in de voorbije twee seizoenen miste. De Brusselaars konden steevast bekoren, maar kwamen telkens net te kort om ook effectief mee te doen voor de prijzen. Felice Mazzu moet daar nu verandering in brengen.

De Italo-Belg kreeg een contract voor één seizoen met daarin een clausule die de verbintenis automatisch verlengt als Mazzu zijn nieuwe team naar de titel kan leiden. Een stevige kluif, maar wel eentje die de ambitite van Union verraadt. De club wil na twee jaar in de subtop van 1B graag de overstap naar 1A maken. Al suste CEO Philippe Bormans al wel meteen de boel door te stellen dat de promotie voor zijn club geen absolute must is.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top