Proximus Pickx Live bij je thuis – Elke avond om 21u: een exclusief concert (25 – 29 mei)

Pukkelpop | Het bedrijfsleven komt stilaan op gang, en shoppen behoort ook opnieuw tot de mogelijkheden maar het coronavirus maakt het nog altijd onmogelijk om live een concert bij te wonen. Proximus doet daarom een geste met dagelijks om 21 uur een concert op je scherm, te bewonderen via ons kanaal Pickx Live en op de website. De komende week hebben we volgende concerten in de aanbieding.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag 25 mei: Vini Vici (Tomorrowland 2019)

Het Israëlisch dj-duo Vini Vici is een graag geziene gast op Tomorrowland. Het wereldberoemde duo staat nooit routinematig achter de knopppen en laat bij elk optreden hun psytrance-muziek knallen. Plus: hun opzwepende tunes worden steevast omlijst door een fraaie lichtshow. Geen wonder dat kanonnen als Armin van Buuren graag met hun willen samenwerken. ‘Weinig acts hebben zo’n goed gedefineerd kenmerkend geluid’.
 
Geniet van hun concert op Tomorrowland van vorig jaar op maandag 25 mei om 21u op je tv (Pickx Live) of op onze website.

Dinsdag 26 mei: Imagine Dragons (Pukkelpop 2018)

Zelfs de voetbalgoden zijn Imagine Dragons gunstig gezind: de populaire Amerikaanse rockband trad in 2019 immers op voor de CL-finale tussen Tottenham Hotspur en Liverpool in Madrid. De band van zanger en frontman Dan Reynolds brak in 2012 door en is vooral bekend van de hits ‘Radioactive’, ‘Whatever it Takes’, ‘Natural’ en ‘On Top of The World’ maar dat hun sound – tussen pop en rock - perfect is voor de festivals kan je zelf ook opmaken uit dit verslag van hun optreden twee jaar geleden op Pukkelpop.
 
Herbeleef hun passage op Pukkelpop op dinsdag 26 mei om 21u op je tv (Pickx Live) of op onze website.

Woensdag 27 mei: Tourist LeMC (Rock Werchter 2019)

2019 is het jaar dat het genre van de ‘urban’ ook echt bij ons is doorgebroken: naast Zwangere Guy scoren ook Brihang, Roméo Elvis, blackwave en uiteraard Tourist Le MC. De Antwerpse artiest imponeerde vorig jaar ook op Rock Werchter – “Rock Werchter! Hou van mij of niet, ik zen den Tourist”, zo begon Johannes Faes aan zijn set in The Barn. Op de Playlist: ‘Barbaren', ‘En route’, ‘We begrijpen mekaar’, ‘Horizon’, ‘Koning van de liefde’ en – verrasing –  bij ‘Spiegel’ krijgt de Vlaamse rapper zowaar het gezelschap van Raymond Van Groenewoud met wie hij dit nummer voor het eerst zingt.
 
Meezingen of –springen met ‘den tourist’? Dan moet je op woensdag 27 mei om 21u afstemmen op je tv (Pickx Live) of op onze website.

Donderdag 28 mei: London Grammar (Rock Werchter 2018)

Aan de bak moeten komen op Rock Werchter terwijl de Rode Duivels bezig zijn aan een zinderende WK-wedstrijd tegen Brazilië? Het overkwam de Britse groep London Grammar in 2018 maar hoewel het euforische Werchterpubliek aan een heus voetbalfeest begon, bleef de band toch moeiteloos overeind. Wat wil je als je een frontzangeres hebt met een gouden stem als Hannah Reid die dan ook nog eens bij het verlossende eindsignaal van de wedstrijd het voetbalanthem ‘Football, it’s coming home’ zingt? Hun weemoedige elektronische ballads als ‘Hey Now’, ‘Flickers’ en ‘Big Picture’ doen wat denken aan The xx, al kan je triphop-achtige songs als ‘Flickers’ of ‘Metal Dust’ misschien toch het best samenvatten als het equivalent van een warme knuffel
 
London Grammar zien optreden terwijl de weide zwart-geel-rood kleurt? Kijk dan op donderdag 28 mei om 21 uur op je tv (Pickx Live) of op onze website.

Vrijdag 29 mei: James Blake (Pukkelpop 2019)

Ook James Blake weet ondertussen de weg naar Kiewit. Hij heeft al drie keer op het Limburgse festival opgetreden. En vorig jaar, met zijn nieuwe plaat ‘Assume Form’ onder de arm, deed hij dat zelfs als headliner, wat niet evident is gezien de intieme, weemoedige sfeer van veel van zijn songs. Blakes concert op Pukkelpop haalde achteraf wel heel wat ‘Beste tien concerten’-lijstjes van het festival. De Britse prins van de blanke soul neemt iedereen bij het nekvel met zijn onaardse stem en melancholische pianonoten. Laat je bedwelmen door ‘Life Round Here’, ‘Timeless’, 'Mile High', ‘Loathe To Roam’, het rapachtige ‘Where’s the Catch’, het techno geïnspireerde ‘Voyeur’ en uiteraard ‘Limit To Your Love’, zijn fameuze cover van Feist. 
 
Wie valt voor de breekbare schoonheid van de liedjes van James Blake moet op vrijdag 21 mei om 21u afstemmen op je tv (Pickx Live) of op onze website.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top