Rainbow Six Benelux League: Epsilon in moeilijkheden, Defusekids is gekwalificeerd

Door Proximus

Deel dit nieuws

Epsilon heeft een slechte week achter de rug. Het team valt van het podium en blijft binnen het bereik van de eerste achtervolgers. Defusekids onderstreept daarentegen zijn leiderschap. Achter DK volgt Sector One, dat maar blijft stijgen in de rangschikking.

De Rainbow Six Siege-weken in de Benelux League volgen elkaar op en lijken daarenboven ook nog eens op elkaar. Niet vanwege eentonigheid, maar door de constante verrassende wendingen. Hoewel het einde van de groepsfase nadert, lijkt één team onaantastbaar. Ook deze week boekte Defusekids twee overwinningen. Terwijl de wedstrijd van donderdag tegen El Whiz Wranglers geen probleem mocht vormen en dat ook niet werd (7-2-winst), moest de clash van een dag eerder op speeldag 9 tussen de leider en de runner-up voor spektakel zorgen. Helaas werden de toeschouwers getuige van een losse flodder die grotendeels door DK (2-7) werd gedomineerd. De twee overwinningen brengen de Belgische organisatie op acht overwinningen in tien wedstrijden en een volledig terechte eerste plaats.

De nederlaag tegen Defusekids beloofde niet veel goeds voor Epsilon. De vijf spelers kregen nauwelijks tijd om hun wonden te likken, want de dag nadien volgde een confrontatie met Sector One. En de wonden werden alleen maar dieper. Tegen S1, het team dat in een stroomversnelling is geraakt, kwamen ze duidelijk tekort. De pijnlijke 1-7-nederlaag tegen de rechtstreekse concurrent doet Epsilon naar de vierde plaats zakken. Het team maakt echter nog steeds kans op kwalificatie, maar zal snel moeten reageren om te voorkomen dat het ingehaald wordt door uX Gaming.

uX Gaming, momenteel vijfde met slechts twee kleine overwinningen, bood op woensdag met succes weerstand tegen S1. Het 6-6-gelijkspel zorgde voor een boost de dag nadien. De uX-spelers omzeilden namelijk de Team XY-valstrik met een 4-7-overwinning. Team XY kon ook deze week geen puntje pakken want het team werd 24 uur eerder vernederd door Mouseplayz (7-0).

mCon esports probeerde te reageren na de desillusie van vorige week. Ondanks een nieuwe nederlaag tegen El Whiz (7-2), boekte mCon de volgende dag een kostbare overwinning tegen Mouseplayz (7-1). mCon profiteert van het Epsilon-debacle om naar de derde plaats te stijgen.

Hoewel geen enkel team immuun is voor een verrassing, kunnen we zeggen dat Defusekids, reeds gekwalificeerd voor de volgende ronde, de grote favoriet is voor eindwinst. DK wordt gevolgd door het solide Sector One, dat er doorgaans in slaagt om zich te ontdoen van de grote organisaties, maar desondanks regelmatig blijft steken op een gelijkspel (vier in totaal). De strijd om vier eerste plaatsen is in ieder geval nog niet voorbij. Epsilon en mCon zullen op hun hoede moeten zijn voor een comeback van hun eerste achtervolgers. Met nog vier speeldagen te gaan, zullen we volgende week meer dan waarschijnlijk wijzer zijn.

Uitslagen en klassement

© Rainbow Six Benelux League
© Rainbow Six Benelux League
© Rainbow Six Benelux League

© Rainbow Six Benelux League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top