AB Canapé: de Schotse synthpop van Chvrches

Muziek | Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikken. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag op het menu: de Schotse smaakmakers van Chvrches.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chvrches is vooreerst een trio veelzijdige muzikanten: zangeres Lauren Mayberry, bassist Iain Cook en toetsenist Martin Doherty is een match made in heaven, maar ze kunnen ook onderling van instrument wisselen zonder de harmonie te doorbreken. 
 
De drie Schotten ontmoetten elkaar in 2011. Wanneer de mayonaise blijkt te pakken, storten ze zich in een gemeenschappelijk avontuur: Chvrches is geboren. De band laat zich in zijn prille begindagen al opmerken op de BBC, waar ze tot één van de meest beloftevolle talenten van 2013 benoemd worden.

Hun muziek komt ook Depeche Mode ter ore, die de fonkelnieuwe groep datzelfde jaar nog voorstelt om hun voorprogramma te spelen. Nog in datzelfde jaar lost de band zijn eerste EP: ‘Recover’. De jaren nadien volgden drie studioalbums, in 2013, 2015 en 2018.
 
Op 20 oktober 2013 deed Chvrches de Ancienne Belgique opveren met zijn gesmaakte elektropop, gevoed door de zoetgevooisde stem van Lauren Mayberry. Herbeleef die Schotse doortocht hieronder:
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top