AB Canapé: fleurige flamenco met Rodrigo y Gabriela

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikken. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag op het menu: het onvolprezen gitaartalent van Rodrigo y Gabriela.

Rodrigo Sanchez en Gabriela Quintero vormen een akoestisch gitaarduo uit Mexico dat wereldwijd hoge ogen gooit. Typerend voor hun geraffineerde gitaarspel is de dynamiek, uitvoeringssnelheid, begaafde techniek en discipline, overgoten met een toewijding en passie die van de snaren spat.
 
De fijnbesnaarde gitaarvirtuozen blinken uit in welluidende hooks en ontwapenende melodielijnen. Hun talent werd al snel internationaal opgepikt: Rodrigo y Gabriela prijkten al meermaals in hitlijsten overal ter wereld. Hun derde album topte in 2006 de Ierse charts, waarmee het Arctic Monkeys van de troon stootte. Het muzikale huwelijk tussen de complementaire gitaristen baarde tot dusver zes studioalbums, drie live-albums en één EP. 
 
Ook de groten der aarde zijn gecharmeerd door het gitaarspel van dit wonderlijke duo. Zo gingen Rodrigo y Gabriela in 2011 in zee met soundtrackkoning Hans Zimmer voor de score van de blockbusterfilm ‘Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’, en hielden ze een ‘huiskamerconcert’ in het Witte Huis voor toenmalig president Barack Obama
 
Sinds hun debuut in 1997 heeft het artiestenpaar de wereld afgereisd – met ook passages op Pukkelpop en Rock Werchter op hun track record – en stonden ze op de planken met een breed scala aan muzikanten, gaande van indierockers over gevierde metalsterren tot symfonische orkesten en jazzgroepen. Hun muziek verenigt dan ook vele genres, met een koppel gitaren als rode draad. Begin dit jaar won hun zesde studioalbum ‘Mettavolution’ een Grammy voor beste hedendaagse instrumentale album.

Bekijk hoe deze gitaarvirtuozen op 20 november 2009 een uitverkochte Ancienne Belgique in vervoering brachten:
 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top