Zijn de Belgische spelers op niveau op FIFA 20?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze week vergelijken we het niveau van de Belgische spelers op FIFA 20 met de andere spelers op de planeet. Worden onze landgenoten beter of slechter beoordeeld dan andere voetbalsterren? Je leest het in dit artikel.

Om de Belgen te beoordelen ten opzichte van de rest van de wereld, kijken we naar de 29 verschillende eigenschappen die beschikbaar zijn op FIFA 20. We gaan eveneens na waar onze beste nationale speler voor elke eigenschap staat in vergelijking met andere sterren in je favoriete game.

Laten we beginnen met de versnelling. Deze eigenschap wordt gedomineerd door Adama Traoré (Wolverhampton-speler) met een score van 97. Net achter hem komen we een bekendere speler tegen, de Fransman Kylian Mbappé, die een versnellingscijfer van 96 heeft. De eerste Belg staat op plaats 10 en is Eden Hazard.

Kylian Mbappé heeft niet alleen een enorme versnelling, ook zijn sprintsnelheid ligt heel hoog. Op FIFA 20 krijgt hij hiervoor een notering van 96. De eerste Belg, namelijk Jordan Lukaku, staat op de 19e plaats.

We gaan verder met de aanvallende positionering. Ook hier zijn de Belgen niet echt aanwezig. De top van het klassement wordt bezet door Cristiano Ronaldo met 95, terwijl Kevin De Bruyne slechts 26e is. Hij is de hoogst gerangschikte landgenoot op deze eigenschap.

Ook de afwerking is een punt waar de Belgen wat moeite mee hebben. Dries Mertens staat slechts op de 31e plaats, met een cijfer van 86, in een klassement dat gedomineerd wordt door Lionel Messi, die een notering van 95 bezit.

België krijgt zijn kleuren terug in de categorie schotkracht: Kevin De Bruyne staat met zijn 91 op de vijfde plaats. Cristiano Ronaldo staat aan de leiding met 95.

De rangschikking voor afstandsschoten is bijna identiek: De Bruyne is vierde, Lionel Messi eerste. Het verschil tussen beiden is echter miniem: 94 voor de Argentijn ten opzichte van 90 voor Kevin.

Met betrekking tot de volleys is de eerste Belg, ook al gaat het om Eden Hazard, slechts 54e. Edinson Cavani neemt de eerste plaats in.

Hebben we een strafschopspecialist in onze rangen? Het antwoord is neen: ondanks het feit dat Eden Hazard vrij goed uit de bus komt met een cijfer van 88, is hij pas 17e. Max Kruse, de Duitser van Fenerbahce, is eerste met een notering 92 en net achter hem vinden we Mario Balotelli terug met 91.

Op de eigenschap dribbelen doen we het veel beter. Er staat namelijk een Belg op het podium: Eden Hazard bekleedt de derde trede met een 95. Messi staat op de hoogste trede met een 97.

We blijven bij onze Belgische kapitein. Eden Hazard bezet de tweede plaats in lenigheid, net achter Neymar. Ze hebben respectievelijk een cijfer van 95 en 96. Laten we chauvinistisch zijn: ze zijn elkaar waard.

De balans is een eigenschap die gedomineerd wordt door een meer onbekende speler: Ryan Fraser (Schot die bij Bournemouth speelt), met een score van 96. Ook hier weer is onze Belgische topper Eden Hazard niet ver verwijderd van de eerste plaats met een 94-notering en een 5e plaats.

Het reactievermogen wordt gedomineerd door Cristiano Ronaldo met een score van 96, terwijl onze landgenoot Kevin De Bruyne (91) een mooie 9e plaats inneemt.

Voor de balbeheersing staat Messi opnieuw aan de leiding met 96. Maar ook Hazard staat op het podium met een score van 94 en een 3e plaats.

Op de eigenschap zelfbeheersing scoort een Belg die nog niet ter sprake is gekomen erg goed: Axel Witsel. De Dortmund-speler staat op de 6e plaats met een mooi cijfer van 92. Ook deze ranglijst wordt gedomineerd door de Argentijn Lionel Messi met een score van 96.

We komen aan bij de iets meer defensieve eigenschappen. We beginnen met de onderscheppingen. Om een Belg te vinden, moet je afdalen naar de 9e plaats, bezet door Jan Vertonghen. Een Fransman staat op één: N’Golo Kanté.

De kopbalnauwkeurigheid wordt gedomineerd door een Argentijn. Dit keer is het niet Lionel Messi, maar Lautaro Martinez (98), de speler van Inter Milaan, die de eerste plaats bekleedt. De beste Belg in deze rangschikking is Marouane Fellaini (92), die met Sergio Ramos op de vijfde plaats staat.

Giorgio Chiellini, de Italiaan die voor Juventus uitkomt, scoort het best op verdedigend inzicht met een 94-notering. Toby Alderweireld is de eerste Belg op de 9e plaats (90).

Wat de staande tackles betreft, is Alderweireld opnieuw de best geplaatste Belg (4e), met een score van 90. Virgil Van Dijk, de Nederlander, is eerste met 92.

Op het gebied van sliding tackles staat een Belg op één: Radja Nainggolan. Hij moet die plaats wel delen met Sergio Ramos. Ze hebben allebei een score van 90. De tweede Belg is Jan Vertonghen op de 5e plaats.

De visie (of vista) wordt gedomineerd door een andere Belg, Kevin De Bruyne. Zoals we allemaal weten, heeft hij een bovengemiddeld inzicht op het voetbalveld, en dat is zeker het geval in FIFA 20. Hij heeft een score van 94, net als Lionel Messi. Eden Hazard staat op de 10e plaats (89).

We gaan verder met Kevin De Bruyne, want wat voorzetten betreft staat hij met een score van 93 ook op één. Zijn eerste achtervolger is de Duitser Joshua Kimmich van Bayern München (91).

In nauwkeurigheid op vrije trappen zijn onze landgenoten dan weer minder goed. Kevin De Bruyne is de eerste Belg in de lijst, maar wel slechts op de 55e plaats met een 83-beoordeling. Lionel Messi leidt de rangschikking met een notering van 94.

Kevins passkwaliteit laat hem toe om de eerste te zijn op de ranglijst van de korte pass (92). De tweede Belg in deze rangschikking is Axel Witsel. Hem vinden we terug op plaats 14.

Op de lange pass scoort De Bruyne iets minder goed met een 91-notering en een derde plaats. Je kan wel raden wie de lijst aanvoert? Lionel Messi met een score van 92.

Als we de naam Ricardo Quaresma noemen, is het eerste beeld dat in je opkomt waarschijnlijk zijn trap met buitenkant voet en het effect dat hij op de bal zet. Op deze eigenschap heeft Quaresma de hoogste score in FIFA 20 (94). Kevin De Bruyne is opnieuw de beste Belg, maar hij staat slechts op plaats 48 (85).

De eerste plaats in springen wordt ingenomen door Cristiano Ronaldo (95), terwijl we de eerste Belg slechts op plaats 85 tegenkomen in de persoon van Thomas Vermaelen. Opvallend: Clinton Mata, de verdediger van Club Brugge, bekleedt de vijfde plaats.

Het uithoudingsvermogen wordt gedomineerd door N’Golo Kanté (93). De Belg uit Parijs, Thomas Meunier, is de eerste landgenoot in dit klassement. Hij staat op plaats 29 (92).

We hebben nog twee eigenschappen te bekijken: kracht en agressie. Wat kracht betreft, leidt Romelu Lukaku met een cijfer van 95 de rangschikking. Onze spits deelt de leiding met enkele andere spelers, waaronder Koulibaly (Napoli, ex-Genk) en Wesley (Aston Villa, ex-Club Brugge).

De kampioen van de agressie is Ben Pearson. De naam doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen, want deze speler speelt in de Engelse tweede divisie bij Preston North. De landgenoot met het hoogste cijfer is niemand minder dan Marouane Fellaini op een 10e plaats (92).

Onze nationale doelman Thibaut Courtois is op FIFA 20 de op vier na beste doelman ter wereld. Op één staat Jan Oblak.

Samenvattend kunnen we zeggen dat de twee Belgische namen die het vaakst voorkomen De Bruyne en Hazard zijn, wat niet verwonderlijk is gezien hun niveau op de werkelijke voetbalvelden. Over het algemeen doen onze landgenoten het verdienstelijk. Je weet nu ongeveer waar België staat ten opzichte van de rest van de wereld op FIFA 20.

© Eden Hazard

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top