AB Canapé: sidder en beef dankzij de intense post-metal van Amenra

Muziek | Nu de lockdownmaatregelen beetje per beetje worden versoepeld, komt het normale leven stelselmatig weer op gang. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikken. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag op het menu: een dosis loeiharde gitaren en pijnlijk geschreeuw van de West-Vlaamse post-metalband Amenra.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Amenra groeide in haar 20-jarig bestaan uit tot een van de vaandeldragers van het harde genre in België. De groep rond frontman Colin H. van Eeckhout schrijft over de duistere kanten van het bestaan en mept steevast haar publiek murw. Zoals de Ancienne Belgique het op haar website zelf zo mooi omschrijft "Amenra verpulvert, overrompelt, hypnotiseert, verplettert, verwoest, klauwt, verslindt en begeestert".

De post-metalband met roots in West-Vlaanderen trakteerde haar talloze fans doorheen haar bestaan reeds op 6 studioalbums, met "Mass VI" in 2017 als voorlopig laatste worp. Toch moet de doommetalband het vooral van het totaalspektakel op het podium hebben, waar het zijn naam van 's werelds meest intense liveband alle eer aan doet. Zo ook op 31 oktober 2017 wanneer de groep haar nieuwste album in een uitverkochte AB komt voorstellen. Na twee minuten sacrale stilte breekt de gitaarmuur voor het eerst door, waarna die anderhalf uur lang iedereen zal overrompelen. Het uitgesponnen optreden, het langste dat Amenra ooit heeft gespeeld, drijft zowel de band als het publiek tot het uiterste. Van Eeckhouts geschreeuw gaat door merg en been, zeker wanneer hij zich tijdens het optreden laat doorboren met verschillende vleeshaken. En ook over afsluiten in stijl hoef je de band niets te leren, met 'A Solitary Reign' als ultiem bisnummer wordt het beste voor het laatste bewaard.

Zet je schrap voor anderhalf uur loeiharde gitaren en laat je innerlijke demonen de vrije loop met dit optreden van Amenra:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top