Valorant: “ScreaM” behaalt opnieuw een podiumplaats

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ook afgelopen weekend werd er een nieuw groot toernooi gehouden op Valorant. Op het toernooi, georganiseerd door de organisatie Solary, speelden verschillende Belgen zich opnieuw in de kijker.

De Belgische esporter Adil “ScreaM” Benrlitom beleeft een nieuw succesverhaal. Als ster van Counter Strike: Global Offensive laat ScreaM nu ook op de groeiende scene van de game Valorant zijn kwaliteiten zien.

De Solary cup, georganiseerd door de Franse organisatie Solary, bood een geldprijs van €5.000 voor een toernooi op de FPS (First Person Shooter) van Riot Games met 16 topteams. Terwijl acht teams werden uitgenodigd met o.a. onze vertegenwoordigers Sammy “iDex” Van De Weghe (StartedFromCS), David “Davidp” Prins (Washed players) en Adil “ScreaM” Benrlitom (Prodigy), plaatsen acht andere teams zich via een kwalificatietoernooi voor de eindfase. Zo ook Benoit “MetaL” Guelette en zijn team InetGamer.

De 16 deelnemende teams werden onderverdeeld in vier groepen van vier teams met heen- en terugwedstrijden. Helaas voor onze kleuren eindigden Davidp en zijn teamgenoten in hun groep als derde. MetaL had daarentegen een beetje meer geluk en bereikte de knock-outfase, die gespeeld werd in een BO3. De eerste confrontatie in die knock-outfase werd InetGamer echter fataal. Het team verloor met 1-2 van HypHypHyp.

© Toornament

iDex, die ook zwaar geïnvesteerd heeft in de nieuwe Valorant-scene, baande zich met zijn team een weg naar de halve finales. Daarin verloren ze echter van fish 123 met 1-2. De kleine finale lieten de Belgische speler en zijn teamgenoten aan zich voorbijgaan, waardoor HypHypHyp de derde plaats in de schoot geworpen kreeg. Het was tegen dit laatst genoemde team dat Prodigy zijn plaats in de finale wist te veroveren. ScreaM en zijn team verloren de laatste BO3 helaas met 2-1 en keerden met de zilveren medaille terug naar huis.

Ondanks enige teleurstelling waren het parcours en de prestaties van het Prodigy-team met een nieuwe podiumplaats opnieuw geweldig. Langzaam maar zeker vestigen Adil en zijn nieuwe teamgenoten zich als een van de tenoren binnen deze gloednieuwe scene die steeds meer terrein wint.

© Solary

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top