Nieuw in de Op aanvraag-catalogus: The Informant!

Deze waargebeurde zwarte komedie met een knotsgekke Matt Damon situeert zich in de jaren 90, maar het onderwerp is nog steeds verbazend actueel. Daarom heeft Proximus Pickx deze film uit 2009 toegevoegd aan de Op aanvraag-catalogus.

‘The Informant!’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van klokkenluider Mark Whitacre, een leidinggevende werknemer van ADM, een groot landbouwchemiebedrijf in het Amerikaanse midwesten. Wanneer hij de FBI informeert over prijsafspraken voor lysine, een veevoedersupplement, krijgt Whitacre het verzoek om afluisterapparatuur te gebruiken bij alle belangrijke vergaderingen van het bedrijf.

De manier waarop de man echter te werk gaat, kan je zonder meer bizar noemen. In de film zien we hoe Matt Damon briljant gestalte geeft aan de wetenschapper die zichzelf op een gegeven moment het codenummer 0014 toekent. “Dat is omdat ik twee keer zo slim ben als 007”, glimlacht hij.

Ocean’s Eleven-regisseur Steven Soderbergh heeft met deze film een geslaagde bewerking gemaakt van het boek van onderzoeksjournalist Kurt Eichenwald. De film ging in september 2009 in première in de Verenigde Staten en was met 41,77 miljoen dollar (38,17 miljoen euro) een bescheiden commercieel succes. In België was de film in november 2009 te zien in een zevental filmzalen. Daar bracht de film volgens cijfers van Box Office Mojo ongeveer 140.000 euro op.

‘The Informant!’ is beschikbaar in de sectie "VOD Premium: Bioscoopreleases vanuit je zetel" van Proximus Pickx. Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top