Volgt Container Cup in de voetstappen van Big Brother?

Films | In ‘Container Cup’ op VIER strijden een topatleet en een Bekende Vlaming tegen elkaar in een zevenkamp die plaatsvindt in een container. Productiehuis Woestijnvis kondigde afgelopen maand aan dat ze het televisieconcept al kon verkopen in de Verenigde Staten en Frankrijk. Dit betekent alweer een succes voor een televisieformat uit de Lage Landen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eenvoudig

Dat het programma na amper twee weken aan het buitenland verkocht is, is opmerkelijk. “Nog nooit ging het zo snel met een nieuw programma”, merkt programmadirecteur Hazel Pleysier van Woestijnvis op. “Vaak tonen producenten of zenders pas interesse na een heel seizoen of op een televisiebeurs. Het is duidelijk dat ook andere landen in deze uitzonderlijke tijden hun televisieaanbod zo creatief mogelijk willen invullen”, klinkt het. Volgens het productiehuis lopen er momenteel nog gesprekken met andere geïnteresseerde landen.

Schatplichtig

Hét eerste internationale succesformat is en blijft ‘Big Brother’, dat aan 58 landen is verkocht en van de Nederlandse televisiemakers John de Mol en Paul Römer schatrijke mensen maakte. In Vlaanderen werd het format ook een groot succes, mede dankzij deelneemster Betty Owczarek. Voor de (toenmalige) slagersvrouw uit Ingelmunster betekende het programma een grote doorbraak in medialand maar dat zou niet eeuwig duren. Na het behalen van een bachelordiploma verpleegkunde in 2016 werkt Betty momenteel als stewardess voor Brussels Airlines.

Hoofdvogel

In 2010 kwam ‘The Voice’ voor het eerst op de buis op de Nederlandse commerciële televisiezender RTL4. Hoewel hij eerder met ‘Big Brother’ al een groot succesnummer had gehaald, heeft televisiemaker John de Mol wellicht nooit gedacht dat het programma in de afgelopen 10 jaar aan 150 landen wereldwijd verkocht zou worden. Toch is dat het geval: nu kan je zelfs een versie van ‘The Voice’ in Afghanistan bekijken op YouTube. In Vlaanderen zendt VTM het programma al jaren uit en is het ondertussen aan zijn zevende seizoen toe.

Talent

Bijna even succesvol als John de Mol is talentscout Simon Cowell. Met ‘America’s Got Talent’ realiseerde de 60-jarige Brit dat hij goud in handen had. In de Verenigde Staten trok het programma zoveel kijkers dat het format al snel verkocht werd aan de Britse zender ITV en de Nederlandse zender SBS6. In Vlaanderen was het opnieuw VTM die dit format aankocht. Vorig jaar won Genkenaar Benjamin Ceyssens de finale van het zesde seizoen en kon zo zijn grote droom waarmaken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top