Het seizoen 2019/2020 van de Jupiler Pro League is vroegtijdig geëindigd. In 29 speeldagen hebben veel spelers zich kunnen onderscheiden. Zoals enkele doelmannen die een opvallende rol hebben gespeeld.
 
Hendrik Van Crombrugge was zeker niet de meest spraakmakende transfer die Anderlecht vorige zomer deed, maar het is ongetwijfeld wel de meest geslaagde. De ex-doelman van AS Eupen presteerde dit seizoen uitstekend in een heel moeilijke context voor de Brusselse club.  Voor veel analisten was het zelfs duidelijk: zonder Van Crombrugge tussen de palen was paars-wit waarschijnlijk in de rechterkolom van het klassement geëindigd. 
 
Met 12 clean sheets en slechts 29 tegendoelpunten (alleen Mignolet en Penneteau doen het op dit vlak beter) staat Van Crombrugge op het podium van de beste doelmannen van de Jupiler Pro League, terwijl zijn werkgever pas achtste eindigde na 29 speeldagen. Dat Anderlecht dit seizoen zeven keer 0-0 op het scorebord bracht, is grotendeels te danken aan Van Crombrugge.
 
De 27-jarige Leuvenaar heeft nog altijd een mooie toekomst voor zich. Twee jaar terug legde hij nog een aanbod van Ajax naast zich neer. De voorbije weken hebben de Amsterdammers hun hernieuwde interesse in de doelman kenbaar gemaakt. Anderlecht telde vorige zomer iets meer dan 2,2 miljoen euro voor Van Crombrugge neer: in amper 12 maanden is zijn marktwaarde flink gestegen. Als de club uit het Astridpark hem laat gaan, verliest het wel een van zijn sterkhouders.

(Bron : Proximus en Transfermarkt)
 
Video: op 22 september 2019 gaf Club Brugge een voetballes aan Anderlecht. Ondanks de dominantie werd het maar een overwinning met het kleinst mogelijke verschil (2-1). Ondanks een ongelukkige eerste tegengoal hield Hendrik Van Crombrugge bijna elke bal tegen die hij kon tegenhouden.