Sporting Charleroi verovert SMS Esport Cup 2020

Door Proximus

Deel dit nieuws

Matthias “MatthaX” Rousselet, de profspeler van Sporting Charleroi, heeft de SMS Esport Cup 2020 gewonnen. Samen met heel wat andere Belgen zamelde hij via het toernooi geld in voor het goede doel, in strijd tegen het coronavirus.

De Sports Management School (SMS), een internationale school gespecialiseerd in sportmanagement en sport business, organiseerde gedurende de laatste weken een groot FIFA 20-toernooi. Honderden spelers, waaronder heel wat Belgen, schreven zich in speelden voor het goede doel en de €2.300 prijzengeld.

Ze kregen 7 kwalificatiedagen de tijd om uit te maken welke 20 spelers zouden deelnemen aan de eindfase van de competitie. Ook Florian “Didista” Vandamme (amateurspeler van Sporting Charleroi), Quentin “ShadooW” Vande Wattyne (Standard Luik), Anthony “Rego” Rocchetti (Excel Moeskroen) en Matthias “MatthaX” Rousselet (Sporting Charleroi) schreven zich in. Enkel “Didista” slaagde er niet in om zich te plaatsen voor de eindfase. Verder nam ook de kampioen van Frankrijk 2020 Lucas “LeksFifa” Lekhal deel.

De 20 gekwalificeerden werden onderverdeeld in vier groepen van vijf spelers. De spelers die laatste eindigden in hun groep stootten niet door. Onze landgenoten plaatsen zich echter allemaal voor de knock-outfase.

© Toornament

In die knock-outfase verloor “REGO” in de eerste ronde van de Fransman “Foumaboule” met 1-4. “ShadooW” bereikte daarentegen de halve finales na winst tegen de kampioen en vice-kampioen van Frankrijk met respectievelijk 3-1 en 4-3. In de halve finale verloor de vertegenwoordiger van Standard Luik met 4-5 van de killer van “REGO”. In de kleine finale kon “ShadooW” niet opboksen tegen zijn tegenstander. Hij beëindigde het toernooi net naast het podium na een 0-4-nederlaag tegen “Mensouille”.

Het goede nieuws kwam evenwel uit Charleroi-hoek. “MatthaX” bereikte de finale na winst tegen “Sneazzy” (3-2), “traish_” (4-3) en “Mensouille” (5-2). Daarin kon hij zijn landgenoten wreken. En dat deed hij ook! Hij won met het kleinste verschil van “Foumaboule”. Naast de titel veroverde hij ook nog €1.200 prijzengeld. Met deze overwinning voegt de jonge speler nogmaals een lijntje toe aan zijn al rijk gevulde palmares.

© Toornament

© SMS Esport Cup

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top