AB Canapé: Suarez, exotische schat van eigen bodem

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag op het menu: de Waalse rockband Suarez. 

Suarez is een samenwerkingsverband tussen vier muzikanten van buitenlandse origine: Marc Pinilla  (zang en gitaar) is een Belg met Italiaanse en Spaanse wortels en de broertjes Max en Pata Randriamanjava (respectievelijk bas en drums) en hun neef Dada Ravalison (gitaar en bas) hebben roots in Madagaskar.

Nadat de band in 2007 – toen nog onder de naam Interphone – een talentenconcours op de Francofolies de Spa wint, wordt de groep herdoopt naar Suarez. De naam verwijst naar de Portugese ontdekkingsreizigers Diego-Suarez, die in 1543 de baai van Diego-Suarez ontdekten in Madagaskar, waar drie bandleden vandaan komen. De band brengt een sound die samengesteld is uit pop, rock en Franse chanson.
 
In 2008 debuteerde Suarez, eerst met de single ‘On Attend’, korte tijd later met een EP. Het leverde hen tientallen optredens en een tv-passage op. Het Franstalige publiek was hongerig naar meer, en kreeg datzelfde jaar nog het debuutalbum ‘On Attend’ voorgeschoteld.
 
Een jaartje later keerde de band terug van een welverdiende vakantie in Madagaskar, om zich toe te leggen op het tweede album. Die plaat ziet in 2012 het levenslicht onder de titel 'L'Indécideur'. De albums zouden zich daarna in sneltempo opvolgen: in 2014 verscheen ‘En Équilibre’, drie jaar later kwam ‘Ni rancoeur ni colère’ uit. 
 
Eind 2012 werd Pinilla benoemd tot coach voor het tweede seizoen van de talentenjacht The Voice Belgique, op de Franstalige openbare omroep RTBF. Hij mocht dat kunstje ook in het derde seizoen van de show overdoen.
 

Music Maestro

Sport in de kijker

Focus op films, series & tv

Nieuws van het esport-front

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?