“Takamura” wint de Tarmac Benelux Invitational op Street Fighter V

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Belg Rabie “Takamura” Houmaid heeft nogmaals zijn dominantie over de Benelux bevestigd met winst op de Benelux Invitational. In de finale versloeg hij een andere landgenoot, Kamal “Kenpachi” Osaid.

Afgelopen week namen 16 spelers uit de Benelux deel aan de eindfase van het Street Fighter V-toernooi, georganiseerd door Tarmac. Younes “CCL” Lazaar, Michael “Nightcross” Vander Biest, Ismail “Kojackkira” Al Mokhlis en “Ditn” kwamen voort uit de kwalificaties, die toegankelijk waren voor iedereen. De vier gekwalificeerden streden met 12 uitgenodigde spelers voor de titel.

Het slot van het toernooi begon met een groepsfase. Deze verdeelde de vechters in vier verschillende poules, waarin elke deelnemer het één keer opnam tegen de andere spelers in zijn groep. De twee beste spelers kwalificeerden zich voor de knock-outfase. De favorieten lieten zich niet verrassen en gingen allemaal door.

© Tarmac

In de knock-outfase kende Takamura, de favoriet voor eindwinst, geen problemen. Hij plaatste zich op eenvoudige wijze voor de finale. In die finale, die op zaterdag werd gespeeld, moest Takamura het opnemen tegen de verrassende Kamal “Kenpachi” Osaid. Ondanks een parcours via de loser bracket, nam hij de maat van spelers zoals “Momi”, “Kashama” en “CCL”, ex-profspeler van mousesports en medeorganisator van de Brussels Challenge.

De finale in een BO5 eindigde jammer genoeg abrupt na technische problemen en een opgave van Kenpachi. Op dat moment stond hij echter al 2-0 in het krijt. Met zijn overwinning en €2.000 prijzengeld bevestigt Takamura nog maar eens zijn dominantie over de Benelux en laat hij zijn internationale concurrenten weten dat hij een geduchte tegenstander zal zijn op het einde van het internationale seizoen.

© Vexanie

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top