AB Canapé: de instrumentale duizendpoot Xavier Rudd

Het leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikken. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag op het menu: de Australische beachboy Xavier Rudd.

Met zijn lange blonde manen heeft Xavier Rudd de looks van een Australische surfer. Maar de man uit Torquay, gelegen in de deelstaat Victoria, kan veel meer dan boarden. Via zijn tweede passie, muziek, leert hij de didgeridoo kennen. Dankzij het blaasinstrument van de Aboriginals ontwikkelt hij een brede interesse voor muziekinstrumenten. Zo leert hij spelen op de gitaar (zowel akoestisch als elektrisch), de mondharmonica, de djembé, de banjo en nog andere instrumenten.

Na enkele groepsprojecten besluit Xavier Rudd solo te gaan in 2001. Hij brengt verschillende studioalbums uit, waaronder Solace in 2004 en Good Spirit in 2005. Deze platen leveren hem bekendheid op in en buiten Australië. Jonglerend met diverse instrumenten verschijnt hij op muziekfestivals in Australië en Noord-Amerika.

Qua stijl navigeert Xavier Rudd tussen folk, rock, blues en reggae. Gecombineerd met zijn brede instrumentenkennis neemt hij zijn publiek graag mee op een muzikale reis. Thema’s als spiritualiteit, respect voor de natuur en je naasten zijn hem niet onbekend.

Op 22 september 2018 gaf Xavier Rudd het beste van zichzelf in de Ancienne Belgique. Zijn optreden kan je hieronder bekijken.

Music Maestro

Sport in de kijker

Focus op films, series & tv

Nieuws van het esport-front

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?