Dit zijn de beste Disney-sidekicks

Belle, Elsa, Ariël, Mowgli, … Welk Disney-hoofdpersonage sprak jou het meeste aan in je kindertijd? Niet alleen de helden van al deze Disney-films inspireerden echter jong en oud, ook hun sidekicks stalen geregeld de show. Vandaag lijsten we drie Disney-sidekicks op die een even belangrijke bijdrage leverden aan de films waarin ze meespeelden.

Mushu in Mulan

Zou de animatiefilm Mulan er hetzelfde uit gezien hebben als het draakje Mushu geen deel uitmaakte van het scenario? Het vuurspuwende hulpje, met de stem van Eddie Murphy, bracht een extra dimensie aan de avonturen en strijd van Mulan tegen de Hunnen. Toen fans van de animatiefilm uit 1998 te horen kregen dat de liveactionversie van dit jaar geen plaats had voor Mushu, was de verontwaardiging op sociale media groot. Het hilarische trio Ling, Yao en Chien Po zal veel goed moeten maken, zo blijkt. De liveactionfilm moest normaal gezien al uitgekomen zijn, maar het coronavirus zorgde ervoor dat de release naar eind juli werd uitgesteld.

Timon en Pumbaa in De Leeuwenkoning

“Hakuna Matata!” Hoe vaak hebben we niet meegezongen met het liedje van stokstaartje Timon en knobbelzwijn Pumbaa? Heb geen zorgen was hun boodschap aan de jonge leeuwenwelp Simba in De Leeuwenkoning. Die was net het tropisch regenwoud ingevlucht na de dood van zijn vader. Dankzij het vrolijke karakter van het olijke duo fleurt Simba weer helemaal op en besluit hij zijn oude leven achter zich te laten. Uiteindelijk zal hij zijn zorgeloze leven toch snel opgeven om Scar te verslaan en zelf koning te worden.

Geest in Aladdin

Genoeg opmerkelijke personages ook in Aladdin, denken we maar aan het aapje Abu of de sprekende papegaai Iago. Maar de meest emblematische sidekick van de straatjongen uit Agrabah is ongetwijfeld Geest. Wanneer Aladdin een oude olielamp vindt en erover wrijft, komt Geest tevoorschijn en mag Aladdin drie wensen doen. Zowel in de animatiefilm als de liveactionremake wordt Geest iconisch vertolkt. In 1992 was het Robin Williams die zijn stem gaf aan de wensgeest, vorig jaar was de rol weggelegd voor Will Smith.

Top