Eén zet oorlogsreeks Band of Brothers in dagelijkse programmatie

Series | Het coronavirus zorgt er momenteel voor dat nieuwe programma’s maken haast onmogelijk wordt. Gaten in de tv-programmatie moeten hierdoor opgevuld worden. Bij de openbare omroep hebben ze alvast gekozen om een iconische reeks uit te zenden. Vanaf maandag 18 mei vult Band of Brothers de leemte in die Vandaag, het praatprogramma van Danira Boukhriss Terkessidis, heeft nagelaten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vandaag werd al langer op de buis uitgezonden dan eerst gepland was bij Eén, maar donderdag 14 mei vond voorlopig de laatste aflevering plaats. Dat tijdslot wordt dus vanaf heden ingevuld door Band of Brothers, een coproductie van Steven Spielberg en Tom Hanks uit 2001 en gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen Ambrose.

Het verhaal begint in de VS in het jaar 1942. Soldaten van de Easy Company, onderdeel van de US 101st Airborne Division, worden klaargestoomd voor D-Day. Gedurende de serie is te zien hoe de geallieerden de Duitsers in West-Europa beetje bij beetje terugdringen. De serie stopt wanneer het beruchte Adelaarsnest van Adolf Hitler en vervolgens Oostenrijk worden bereikt.

Wil je dit aangrijpend relaas over moed, opoffering en een eeuwige broederband die gesmeed wordt onder het wapengekletter nog eens terugzien? Dan moet je vanaf 18 mei iedere maandag om 22u05 afstemmen op Eén.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top