Selectie RWDM doorgelicht: sterke basis vol ex-1B'ers maar (nog) geen afwerker

Challenger Pro League | RWDM start volgend seizoen in 1B. De club eindigde pas zesde in de hoogste amateurliga, maar kon door de extra-sportieve perikelen van Roeselare, Virton en Lokeren toch de promotie vieren. Voor heel wat spelers van RWDM wordt het straks een blij wederzien met een reeks en/of een club die hen in het verleden mooie momenten geschonken heeft.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Maar we beginnen in de dug-out. Sinds het vertrek van Frederik Vanderbiest voert Frédéric Stilmant de Molenbeekse troepen ad-interim aan. Maar sinds de tijdelijke aanstelling van de ex-aanvaller van Tubize, KV Oostende en OHL verloor RWDM geen enkele keer. Het zou dan ook de bedoeling zijn om in de komende weken rond de tafel te zitten met Stilmant om zijn interimtaak als T1 om te zetten in een definitieve deal.

In doel staat voormalig Unionicoon Anthony Sadin. De flamboyante goalie was tussen 2008 en 2017 een cultheld in het Dudenpark, maar trok na de verloren concurrentiestrijd met Adrien Saussez naar de buren van RWDM. Daar is hij nu alweer twee seizoenen de onbetwiste numéro uno.

Ook de rest van de defensie heeft een verleden in 1B of bij een huidige 1B-ploeg. Zo speelde Gilles Ruyssen nog bij Lommel SK en zijn Benjamin Delacourt (ex-Cercle) en Clément Fabre (ex-Tubize en OHL) jongens met een rijk en succesvol verleden in 1B. Ook de gebroeders Cabeke (Anthony en Geoffrey) maakten als ex-Unionisten de dienst uit bij RWDM, maar zij stijgen niet mee naar 1B. Gertjan Martens (ex-Union, Tubize, Oostende) en Bryan Verboom (ex-Kortrijk en Zulte Waregem) begonnen het seizoen bij RWDM, maar vertrokken tijdens de winter.

En ook op het middenveld blijven de exen van 1B je om de oren slaan. Shean y Garlito (ex-Tubize), Jarno Libert (ex-OHL), Jordan Massengo (ex-Union) en Julien Vercauteren (ex-Union, Westerlo en Lierse) vormden samen met Luca Napoleone (ex-Virton) en Yohan Brouckaert (ex-Roeselare, OHL, Oostende en Tubize) een ijzersterk middenveld. Al besloot laatstgenoemde wel om zijn carrière vanaf volgend jaar verder te zetten bij Mandel United.

De achilleshiel van RWDM lijkt voorlopig in het offensieve compartiment te liggen. De Brusselaars konden het voorbije seizoen amper 26x scoren in 24 duels en geen enkele speler kon minstens 5x scoren in het voorbije seizoen. De ervaren winger Anthony Bova kwam nog het dichtste met vier goals terwijl Joeri Dequevy (ex-OHL, Antwerp, Lierse, ...) vanop de andere flank de aanvoer probeerde te voorzien. Maar Jean-François Mbumba (volgend jaar La Louvière), KVM-huurling Mathieu Cornet en Moussa Traoré (ex-Tubize) konden hun rol als goalgetter niet helemaal vervullen. Cornet werd zelfs tijdens de wintermercato al terug naar Malinwa gestuurd.

De basis van het huidige RWDM lijkt solide en ervaren genoeg om haar mannetje te staan in 1B, maar met het vertrek van enkele ervaren pionnen én het gebrek aan een sluipschutter heeft de club nog wel wat werk voor de boeg om net dat tikkeltje extra te brengen. En dat tikkeltje extra is vaak het verschil tussen winst en verlies in 1B. Afwachten wat de (transfer)zomer brengt in het Edmond Machtensstadion.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top