Stemming Algemene Vergadering Pro League: dit zijn de gevolgen voor 1B

Sport | Vrijdagavond hebben de 23 huidige Pro League-teams beslist over het einde van de huidige competitie en de formule voor de competitie 2020-2021. Voor drie 1B-teams blijft het nog steeds onduidelijk in welke reeks ze volgend jaar gaan spelen, maar voor het overige werd wel alles vastgelegd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor OH Leuven en Beerschot VA werd het een frustrerende vergadering. Zij kregen te horen dat ze hun return van de promotiefinale toch nog moeten spelen voor de start van het volgende seizoen (7 augustus). Als dat niet lukt, dan zou KVC Westerlo als leider in de reguliere competitie mogen promoveren. Voor hen is er dus nog steeds geen duidelijke uitkomst richting volgend seizoen.

Wel staat vast dat Waasland-Beveren degradeert naar 1B. De Waaslanders eindigden laatste in de Jupiler Pro League en werden veroordeeld tot de degradatie. Zij vervoegen de twee Proximus League-teams die wél een licentie op zak hebben, maar geen aanspraak meer maken op de promotie: Union Sint-Gillis en Lommel SK.

Vanuit de amateurliga was kampioen KMSK Deinze al zeker van promotie naar 1B, maar ook RFC Seraing en RWDM mogen volgend jaar hun opwachting maken in het profcircuit. Zij profiteren van de licentieweigeringen van KSV Roeselare en Excelsior Virton. Lierse Kempenzonen valt naast de boot omdat er door de Pro League toch een JPL-daler (Waasland-Beveren) werd aangeduid en er ook maar één promovendus zal zijn (OHL, Beerschot of Westerlo).

Voorts wordt er naar volgend seizoen toe ook gesleuteld aan de formule van 1B. Alle teams zullen nog wel 4x tegen elkaar spelen, maar de periodetitels vallen wel weg. Het team dat na 28 wedstrijden op kop staat in de algemene ranking, is ook meteen de kampioen. De nieuwe competitie zal normaliter starten op 27 augustus.

Later volgt er nog een officiële communicatie van de Pro League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top