'Verrast' Roeselare geeft strijd niet op na geweigerde licentie: "Moeten nu veerkrachtig, optimistisch en verenigd zijn"

Sport | KSV Roeselare kreeg eerder deze week geen proflicentie van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport en werd zo terug gezet naar het amateurvoetbal. Bij de motivering van het BAS werd duidelijk waarom de West-Vlamingen naast een licentie grepen, maar toch geven ze op Schiervelde de moed niet op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De club postte vrijdagmiddag een open brief op de officiële website waarin het te kennen geeft dat het er alles aan zal doen om toch nog een positief vervolg aan de hele sage te breien. Hieronder vindt u het integrale bericht.

Op 07 mei verscheen KSV Roeselare voor het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) nadat in eerste fase negatief licentienieuws kreeg vanuit de KBVB. Enkele dagen later, op 11 mei, kreeg onze club het nieuws dat het BAS de beslissing van de KBVB (deels) volgt en zo geen licentie toekent aan KSV Roeselare voor het seizoen 2020-2021, en dat voor zowel 1A, 1B. Stamnummer 134 kreeg wel een licentie voor Eerste Amateur.

Ondanks de inspanningen van de aandeelhouders en het hernieuwen van hun engagement werd de proflicentie dus geweigerd. Het spreekt voor zich dat de club zeer verrast is door deze beslissing. De club, noch haar spelers en supporters, verdienen deze zoveelste opdoffer. KSV Roeselare staat echter bekend om zijn vechtlucht. Het zit in ons DNA om te blijven vechten.

We analyseren nu het oordeel (en de motivering) en onderzoeken de mogelijkheden om hiertegen op te treden. We zijn ons ervan bewust dat de ontgoochelingen zich dit seizoen hebben opgestapeld. Het oordeel van de BAS raakt ons allemaal in ons hart, maar we geven niet op.

Zodra we hierover meer nieuws hebben, zullen we hierover open en transparant communiceren met alle betrokkenen en niet in het minst met onze trouwe supporters. Hun geduld en trouw worden nu op de proef gesteld, maar we doen er alles aan om het te laten renderen. In tijden als deze moeten we veerkrachtig, optimistisch en verenigd zijn.

Onze club is gebouwd op een gemeenschappelijke passie en trots. Alleen door samen te staan ??kunnen we mislukkingen overwinnen en een nieuwe toekomst realiseren. We geven niet op, dat is de geest van KSV Roeselare, een profvoetbalclub. Oltegoare!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top