De beste doelmannen van de JPL: het seizoen van Simon Mignolet

Sport |
Het seizoen 2019/2020 van de Jupiler Pro League is vroegtijdig geëindigd. In 29 speeldagen hebben veel spelers zich kunnen onderscheiden. Zoals enkele doelmannen die een opvallende rol hebben gespeeld.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Jarenlang kende Club Brugge een probleem: een opeenvolging van doelmannen die aan betrouwbaarheid te wensen overlieten. Met de transfer van afgelopen zomer van Simon Mignolet wilde blauw-zwart die onzekere tijden achter zich laten. Een betere transfer had het Brugse bestuur niet kunnen doen. Van de drie voormalige sterren van de Premier League die naar België kwamen (Kompany, Chadli en Mignolet), was het ontegensprekelijk de ex-doelman van Liverpool die de meeste indruk heeft gemaakt.
 
De cijfers van Mignolet in de JPL spreken boekdelen. In 27 wedstrijden in de competitie moest de ex-doelman van STVV maar 13 ballen uit zijn netten halen. Maar liefst 16 keer hield hij zijn netten schoon. Deze statistieken verklaren grotendeels waarom Club autoritair de eerste plaats in de stand kon bemachtigen. In het seizoen 2018-2019 maakte Club in 30 wedstrijden 64 goals en kreeg het er 32 tegen. Dit seizoen staat de balans op 58 doelpunten voor en amper 14 tegen.
 
De tweede doelman van de Rode Duivels boezemde het hele seizoen zijn verdediging vertrouwen in, dankzij zijn indrukwekkende présence in de kleine rechthoek en op zijn lijn. Naast zijn clean sheets moest hij slechts in 2 wedstrijden meer dan één goal toestaan: bij de nederlaag tegen Antwerp (2-1) en het gelijkspel in Kortrijk (2-2).

(bron : transfermarkt en Proximus)
 
Video: op 23 februari, bij de topper tegen Charleroi kwam Club Brugge snel op voorsprong dankzij een doelpunt van Balanta. In de tweede helft kwamen de Zebra's opzetten en zonder een geweldige redding van Mignolet op een schot van Gholizadeh, hadden de Carolo's gelijk kunnen maken en misschien een puntje kunnen halen in het Jan Breydelstadion (na 2'10" op de video).
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top