AB Canapé: lachen en dansen met Father John Misty

Door het coronavirus blijven we in ons kot, ook al missen we optredens van onze favoriete bands. Via opnames van live-shows hoopt ‘AB Canapé’ alsnog de pijn te verzachten. Zet je geluid dus extra luid en volg mee op Proximus Pickx. Vandaag is het de beurt aan ‘Father John Misty’.

Joshua Michael Tillman, beter bekend als J. Tillman of Father John Misty, is één van de recente boegbeelden uit de hedendaagse rockwereld. Hij begon zijn solocarrière meer dan vijftien jaar geleden als singer-songwriter voor verschillende indierockbands en hij werkte ondertussen samen met de groten der aarde zoals Beyoncé, Lady Gaga en Kid Cudi.

Toen de voormalige drummer van de Fleet Foxes solo ging, kwam succes niet zijn richting toegewaaid. Tussen 2006 en 2010 maakte hij dan ook zes albums die niet werden opgepikt door de mainstream media. Pas toen hij in 2012 onder zijn huidige pseudoniem ‘Father John Smith’, het album ‘Fear Fun’ uitbracht ging de bal aan het rollen. Zijn volgende drie studio-albums werden zeer goed ontvangen en het in 2017 gereleasde ‘Pure Comedy’ was een wereldwijd succes.

Bijna twee jaar geleden bracht de 39-jarige folk- en rockmuzikant een bezoek aan de Brusselse Ancienne Belgique. Toen stelde hij zijn album ‘I Love You, Honeybear’ (2015) voor, waarin hij vol humor zingt over de liefde.

Muziek

Bekijk alles
Top