AB Canapé: De pittige gitaren van Triggerfinger

Muziek | Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag op het menu: het stevigere Belgische gitaarwerk met Triggerfinger.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het  Antwerpse powertrio Triggerfinger gaat intussen ruim twintig jaar mee. Frontman Ruben Block en drummer Mario Goossens gingen einde de jaren 90 aanvankelijk van start met de Nederlandse bassist Wladimir Geels aan hun zijde, maar die laatste besliste in 2003 zijn eigen weg te gaan en werd vervangen door gitarist Paul Van Bruystegem. Hij maakt zeventien jaar later nog steeds één derde van Triggerfinger uit.

Pas het jaar nadien, in 2004, kwam de band met zijn debuutalbum ‘Triggerfinger’ naar buiten. Tijdens de latere jaren van ‘the noughties’ kwam de band in een stroomversnelling met opeenvolgend het livealbum ‘Faders Up’ (2007), het tweede album ‘What Grabs Ya?’ in 2008 en album nummer drie ‘All This Dancin' Around’ in 2010. De drie heren reisden voor de opnames van dat laatste album met de gitaren naar Los Angeles. In december van dat jaar proefden ze het muzikale succes met uitverkochte optredens in de Ancienne Belgique in Brussel en Paradiso in Amsterdam. In 2011 scheerde de band hoge toppen op het High Voltage-hardrockfestival in Londen, een performance die nadien werd vereeuwigd op de onofficiële cd ‘Live at High Voltage Festival’, met bijbehorende dvd.

Ter  gelegenheid van Record Store Day maakte Triggerfinger in 2012 indruk met de ep ‘Do Ya Think I'm Sexy?’. Fans konden het gelijknamige nummer ‘Do Ya Think I'm Sexy?’ en ‘I Follow Rivers’ best smaken. Datzelfde jaar volgde met ‘Faders Up 2 - Live In Amsterdam’ opnieuw een liveplaat. In 2014 liet het trio zich opmerken met ‘ By Absence Of The Sun’, goed voor een nummer 1-notering en goud in zowel België als Nederland. ‘Colossus’, het recentste album, is intussen drie jaar oud.

De band bouwde in Europa een stevige livereputatie uit. “De hoogmis van de Lage Landen als het op rock aankomt”, vindt het Nederlandse Blues Magazine zelfs. Of je het nu powerblues, stonerrock, hardrock of bluesrock wil noemen: Triggerfinger beschikt over de songs, de flair, het vakmanschap en de energie om telkens weer een memorabele live-ervaring te voorzien.


Herbeleef hieronder hun concert in de Ancienne Belgique in mei 2014:

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top