EMF eSport EURO 2020: dit zijn de vier gekwalificeerden

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit weekend vond een kwalificatietoernooi plaats om België te vertegenwoordigen op een Europees FIFA 20-toernooi, georganiseerd door de European Minifootball Federation (EMF). Vier spelers werden geselecteerd om over enkele dagen het Belgische shirt te dragen.

Ook al is dit geen officieel EK voetbal, toch zal de competitie de grootste landen van het continent samenbrengen op FIFA 20. Het toernooi wordt georganiseerd door de EMF en vindt plaats van 18 t.e.m. 24 mei. Om het Belgische team samen te stellen organiseerde BSF Minifootball in samenwerking met Imperium Esports afgelopen weekend een kwalificatietoernooi dat toegankelijk was voor iedereen.

???Ça y est , les inscriptions sont lancées pour le tournoi FIFA 20 sur PS4 . ???Tente de représenter la Belgique ????

Posted by BSF Minifootball on Tuesday, May 5, 2020

Ondanks de afwezigheid van een groot aantal deelnemers onder de zeventig ingeschrevenen bracht het kwalificatietoernooi toch enkele topspelers uit België samen. Pas in de eindfase streden spelers als ShadooW (Standard Luik), REGO (Excel Moeskroen), Matthax (amateurspeler Sporting Charleroi), Zayror en Manse (KV Kortrijk) tegen elkaar.

Er was dus mooi volk voor de vier plaatsen die logischerwijs werden toegekend aan de vier halvefinalisten. Na verschillende pretendenten te hebben uitgeschakeld, veroverden Matthias “MatthaX” Rousselet, Jason “Ardixa” De Villers van de organisatie Activit-E, Quentin “ShadooW” Vande Wattyne en Elias “ZayroR” Bray hun ticket om ons land binnenkort op het hoogste niveau te vertegenwoordigen!

Laten we hopen dat ons mooie team van zich zal doen spreken en de zwart-geel-rode vlag zo ver mogelijk zal dragen.

© EMF

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top