RWDM klaar om stap naar 1B te zetten: "Maar we gaan geen dommigheden doen"

Sport | Door het faillissement van Sporting Lokeren en het mislopen van proflicenties bij KSV Roeselare en Excelsior Virton keert traditieclub RWDM komend seizoen terug in het profvoetbal. De Brusselaars staan te popelen om zich opnieuw te tonen bij de profs, maar wachten toch nog met gezonde belangstelling de algemene vergadering van de Pro League af waarin een eventuele competitiehervorming ter sprake komt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met die slag om de arm vonden we voorzitter Thierry Dailly toch bereid om ons al even te woord te staan. We vroegen hem onder meer of zijn club in alle facetten klaar is om de stap te wagen naar 1B.

"Administratief en structureel zijn we er klaar voor", aldus Dailly"De voorbije jaren hebben we heel wat veranderingen gedaan aan de infrastructuur en ik durf toch wel te stellen dat het Edmond Machtensstadion met zijn 13.000 plaatsen klaar is voor profvoetbal. Ook administratief en financieel zitten we in goed vaarwater. Het licentiesysteem heeft ons doen inzien dat we op administratief vlak beter moesten worden en dat inzicht hebben we ter harte genomen. We zorgen er altijd voor dat ons budget overeenkomt qua inkomsten en uitgaven. Getuige daarvan is natuurlijk het feit dat we al twee jaar op een rij zonder problemen onze proflicentie kregen. We werken volgens een gezonde ambitie en we prediken continuïteit."

Een vermoedelijke promotie naar een reeks waarin drie van de acht teams geen licentie kregen of zelfs failliet gingen mag die ambitie en die continuïteit dan ook niet in de war sturen. "We beseffen dat het huidige format van 1B niet ideaal is, maar we gaan daarover zeker niet speculeren. We zullen zien wat de algemene vergadering van de Pro League brengt. We gaan alvast geen dommigheden doen op financieel vlak en we willen vooral uitblinken door passie en wilskracht... waarden die het DNA van deze club belichamen."

RWDM-DNA

Om dat te bereiken hoopt Dailly de spelersgroep gevoelig te versterken, zonder de clubwaarden uit het oog te verliezen. "In de eerste plaats zoeken we naar talentvolle spelers die dat echte RWDM-DNA bezitten. Dat zijn dan het liefst Brusselaars of Belgen, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Ik ben er wel van overtuigd dat je met een goede groepspirit mooie dingen kan doen, zelfs met een beperkter budget. Kijk maar naar Lommel vorig seizoen."

Daarnaast heeft RWDM natuurlijk nog een extra troef: de enthousiaste fans! "Die mensen zijn echt geweldig. Een speler kan van club veranderen, zelfs een voorzitter, maar de fans, die veranderen nooit... Zelfs niet in de slechte momenten. Ik ben echt blij voor die mensen dat we nu terug tussen de profs kunnen staan. Zij verdienen dit echt. In het afgelopen seizoen speelden we gemiddeld voor zo'n 3000 fans, maar in de topmatchen kwamen er makkelijk 4000 tot 5000 opdagen. Ook op verplaatsing nemen we meestal 400 tot 500 fans mee. Dat gaat nog iets worden tegen pakweg Union!"

Meerwaarde

Alle ingrediënten lijken dus aanwezig om een goed figuur te slaan in 1B. "Het zal - gezien de kwaliteiten en de budgetten van de huidige Proximus League-teams - in eerste instantie toch vooral zaak worden om de degradatie te vermijden. Maar ik denk dat we als club echt wel een meerwaarde kunnen zijn voor de reeks", besluit de sympathieke Brusseleir.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top