Bundesliga trekt zich als eerste Europese topcompetitie opnieuw op gang

Sport | Nu haast alle Europese landen hun coronamaatregelen geleidelijk aan terugschroeven, verschijnt er ook licht aan het einde van de tunnel voor de talloze voetbalfans. Na de competitie in Wit-Rusland, die nooit heeft stilgelegen, en de herstart in onder meer Zuid-Korea, is met Duitsland nu ook de eerste van de zogenaamde big five aan een herstart toe.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor het eerst sinds 11 maart zal er in Duitsland opnieuw gevoetbald worden. Vorige week zette de Duitse bondskanselier Angela Merkel het licht op groen om vanaf 16 mei de bal opnieuw aan het rollen te brengen, mits inachtname van een hele rits coronamaatregelen natuurlijk. Zo worden alle spelers herhaaldelijk getest, wordt de wedstrijdbal veelvuldig ontsmet en worden er geen toeschouwers toegelaten in de stadions.

De Bundesliga is daarmee de eerste Europese topcompetitie die zich weer op gang trekt. In Frankrijk en Nederland hebben ze de competitie reeds beëindigd, terwijl er in Spanje, Italië en Engeland nog geen beslissing werd genomen. Ook in ons land is er nog geen definitief verdict gevallen, al ziet het ernaar uit dat, doordat de Nationale Veiligheidsraad alvast al tot 31 juli alle wedstrijden heeft verboden, de Jupiler Pro League meteen met het volgende seizoen zal aanvangen.

In Duitsland moeten nog 9 speeldagen worden afgewerkt en het belooft nog een spannende eindspurt te worden - tenminste als het coronavirus niet opnieuw roet in het eten gooit. Na 25 speeldagen prijkt de Beierse grootmacht Bayern München op kop met 55 punten, op de voet gevolgd door het Borussia Dortmund van Axel Witsel en Thorgan Hazard en Champions League-revelatie RB Leipzig. Ook Mönchengladbach en Leverkusen hopen nog mee te bikkelen voor de topplaatsen. Ook onderaan belooft het nog spannend te worden om degradatie naar de Tweede Bundesliga te vermijden.

Beleef de heropstart van de Bundesliga op de volgende zenders:

ZATERDAG
  • Dortmund - Schalke 04 om 15u30 op Eleven Sports 1
  • Leipzig - Freiburg om 15u30 op Eleven Sports 2
  • Hoffenheim - Hertha Berlijn om 15u30 op Eleven Sports 3
  • Frankfurt - Mönchengladbach om 18u30 op Eleven Sports 1
ZONDAG
  • Keulen - Mainz om 15u30 op Eleven Sports 1
  • Union Berlin - Bayern München om 18u op Eleven Sports 1
MAANDAG

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top