Nostalgie op je tv: oude series kennen heropflakkering

Series | Vanwege het coronavirus moeten televisiezenders creatief omspringen met hun programmatie. Nu populaire series als Thuis en Familie stilliggen, krijgen oude Vlaamse series en shows de kans om je in een bad vol nostalgie onder te dompelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kapitein Zeppos, Het Pleintje, …

Bij de openbare omroep hebben ze een ruim arsenaal aan ware televisiegeschiedenis. Kijk maar op VRT NU en je wordt om de oren geslagen met series die vroeger razend populair waren, zoals Windkracht 10 en Wij, heren van Zichem. Momenteel lopen in het namiddagblok herhalingen van De Collega’s en Het Pleintje. Nog oudere series als Schipper naast Mathilde en Kapitein Zeppos kwamen ook al aan bod.

Het Peulengaleis

Bij het kleinere broertje van Canvas viel het oog op Het Peulengaleis. Sinds 21 april zendt Canvas namelijk het legendarische programma van Bart Peeters en Hugo Matthysen twee keer per week uit. Het gaat hierbij telkens om fragmenten uit het derde en vierde seizoen, die in de jaren 2002 en 2003 werden gedraaid. Voor wie nooit Het Peulengaleis zag, laat deze periode een uitgelezen kans zijn om kennis te maken met onder meer, Patrick en Johan, de mannen van de Gamma, Yvonne en Yvette en Jos Bosmans.

Sara

Naast Thuis op Eén zal ook Familie op VTM een tijdje niet meer te zien zijn. Om het gat in deze primetime op te vullen, besliste de commerciële zender om in de plaats iedere weekdag de succesvolle telenovelle Sara uit te zenden.

‘Sara’ vertelt het romantische liefdesverhaal van het ‘lelijke eendje’ Sara De Roose, een hoofdrol voor Veerle Baetens, die aan de slag gaat bij het modehuis Presence. Daar ontmoet ze Simon Van Wijck (Gert Winckelmans), de zoon van de directeur, op wie ze op slag verliefd wordt.

Nostalgisch geweld genoeg dus op je televisiezender vandaag de dag, maar wie niet genoeg kan krijgen van tijdloze televisie kan zeker ook afstemmen op de online platformen VRT NU en VTM GO.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top