De opkomst van interactieve series

Series | Interactieve videogames kennen we intussen al een tijdje. Maar sinds enkele jaren wordt er ook geëxperimenteerd met interactieve televisie. Vooral streamingplatform Netflix heeft zijn zinnen gezet op dit nieuwe format, kijk maar naar series als Unbreakable Kimmy Schmidt en Black Mirror.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Unbreakable Kimmy Schmidt

Fans van de serie Unbreakable Kimmy Schmidt mogen reikhalzend uitkijken naar 12 mei. De serie eindigde in 2019 na vier seizoenen, maar Netflix besloot om een interactieve special aan te bieden aan de kijkers. De serie zelf gaat over Kimmy Schmidt, een 29-jarige vrouw die in New York een nieuw leven probeert op te bouwen nadat ze ontvlucht is uit een apocalyptische sekte die haar en drie andere vrouwen vasthield.

Nu komt Netflix met Kimmy vs. The Reverend. Het wordt een minifilm waarbij Kimmy de confrontatie aangaat met haar aartsvijand, dominee Richard Wayne. Een special guest doet evenzeer zijn intrede, met name Daniel Radcliffe. Hij zal de rol van een prins vertolken. Hoe het avontuur afloopt, is geheel aan de kijker. Ze mogen tijdens de film zelf beslissen hoe het verhaal verder gaat.

Bandersnatch

Dit format doet ons meteen terugdenken aan Black Mirror, dat in 2018 ook met zo’n interactieve special op de proppen kwam. Gedurende 90 minuten moest de kijker in de aflevering Bandersnatch keuzes maken voor het hoofdpersonage.

De makers van "Black Mirror" hebben voor deze aflevering in totaal vijf uur scenario bedacht. Het werd verhaaltechnisch een huzarenstukje. Alles moest namelijk blijven kloppen, ongeacht de keuze die de kijker maakte. Velen herbeleefden dan ook de aflevering een paar keer, telkens met andere keuzes, om zo de verschillende aflopen te kennen.

You vs. Wild

Na het succes van Black Mirror: Bandersnatch kreeg Netflix de interactieve smaak te pakken. In april vorig jaar lanceerde het streamingplatform de realityshow You vs. Wild, met survivalexpert Bear Grylls in de hoofdrol. De kijker zelf beïnvloedde live het verloop van de acht afleveringen.

“In You vs. Wild zullen kijkers survivalexpert Bear Grylls vergezellen op spannende avonturen over heel de wereld. Dichte jungles, gigantische bergen, brutale woestijnen en mysterieuze bossen, met achter elke hoek moeilijke beslissingen. In deze baanbrekende interactieve serie maak jij alle beslissingen. Of Bear slaagt of faalt, ligt dus helemaal in jouw handen”, omschreef Netlfix de serie in 2019.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top