AztraL, het jonge Rocket League-talent: “Ik wil wereldkampioen worden”

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Rocket League Championship Series is de naam van het officiële WK Rocket League, de beroemde Psyonix-game. Verdeeld in twee regio’s (Europa en Noord-Amerika), is het op het oude continent dat ons 17-jarige wonderkind zich onderscheidde van de rest en de felbegeerde Europese titel won. We richten onze blik op een van de rijzende sterren binnen de Belgische esports-scene.

Ik ben Maëllo Ernst, 17 jaar oud en professionele Rocket League-speler bij Team Dignitas“. Op zo’n eenvoudige manier stelt de jongeman uit Aubel zich voor. Als jonge fan van videogames begon hij op Call of Duty om uiteindelijk “de controller nooit meer los te laten“. In een tijd waarin Fortnite het middelpunt van de aandacht is voor de jongste spelers besluit AztraL zich te focussen op Rocket League. “Leuk en vermakelijk” is hoe onze jonge speler zijn favoriete game beschrijft. Na zijn snelle ontdekking van het professionele niveau is “de beste in het spel worden” het enige waar hij nog aan denkt.

Sinds vorige zomer komt de jonge Belg uit voor het Amerikaanse Dignitas, een historische organisatie in de esports-wereld en even oud als AztraL zelf. Het team brengt hem een zekere rust en is zonder twijfel “professioneler dan de organisaties waarmee ik in het verleden heb gespeeld“, bevestigt hij. Seizoen 8 eindigde op een 3e/4e plaats met een bittere nasmaak voor het jonge wonderkind dat nog maar een klein stapje verwijderd was van de felbegeerde kroning.

© /r/RocketLeagueEsports

Desalniettemin werd hij uiteindelijk verkozen tot rookie van het jaar 2019 en het is met enige druk op zijn schouders dat de jonge speler het nieuwe jaar ingaat. AztraL moet bevestigen, moet zijn voormalige beulen onder ogen komen en mag niet bang te zijn om te winnen in deze periode van opsluiting, die onvermijdelijk ieders dagelijks leven een beetje verandert.

Maëllo, die MVP (Most Valuable Player) van de competitie werd, heeft aangetoond dat noodzakelijke sterke karakter te bezitten. Nuchter maar vastberaden ging hij met zijn teamgenoten van Dignitas op zoek naar een Europese titel, een doel dat hij “dacht niet te kunnen bereiken“. Met een mooie overwinning tegen het zeer beroemde Renault Vitality, dat in seizoen 8 de hoop van AztraL op een titel de kop had ingedrukt, is de cirkel nu rond.

Die nederlaag was een moeilijk moment in mijn carrière“, vertrouwt de jonge speler ons toe. Wraakzuchtig zijnde, keek hij ernaar uit om beter te doen in seizoen 9. We kunnen ons dus voorstellen dat de tevredenheid van AztraL, die zijn beroep als professioneel speler blijft combineren met zijn studies die hij niet verwaarloost, enorm groot is.

Met de steun van zijn ouders kan hij de rest van zijn carrière met vertrouwen tegemoetzien. En zijn carrière, die nog in de kinderschoenen staat, lijkt reeds een interessante richting uit te gaan. Het licht op de Rocket League-scene wordt feller en nieuwe acteurs maken hun opwachting in deze een beetje aparte esports-scene.

De bekendste autofabrikanten investeren al enige tijd in esports-teams en daarmee indirect ook in Rocket League. BMW heeft de laatste tijd van zich laten horen door grote samenwerkingsverbanden met verschillende wereldberoemde organisaties aan te gaan. De economische en professionele impact op de scene verzekert de toekomst van de spelers. “Een goede zaak voor de visibiliteit“, onderstreept AztraL, die de stijgende populariteit van Rocket League als drijvende kracht ziet. De scene kan echter nog steeds aan populariteit winnen in de ogen van het grote publiek en van esports-fans in het algemeen. Toch blijft het jonge wonderkind gefocust op zijn carrière en is zijn doel heel duidelijk: “Wereldkampioen worden, natuurlijk!

De vastberadenheid van de 17-jarige moet geprezen worden. Er lijkt een goede kop op zijn schouders te staan en natuurlijk mag hij groots dromen van een wereldtitel. Het geduld van AztraL wordt echter op de proef gesteld na het uitstel van het WK, dat oorspronkelijk in april in Dallas zou plaatsvinden. De huidige context heeft de organisatoren gedwongen om het evenement uit te stellen. Ook wij zullen nog wat geduld moeten uitoefenen vooraleer we het Belgische talent opnieuw zien schitteren achter zijn stuur.

© Zeebo

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top