Rainbow Six Benelux League: Defusekids staat op kop

Door Proximus

Deel dit nieuws

De strijd woedt aan de top van de Benelux League op Rainbow Six Siege. Hoewel Defusekids op de eerste plaats staat, blijft de spanning te snijden.

De fans van de tactische FPS (First Person Shooter) van Ubisoft worden, op zijn zachtst gezegd, verwend door het spektakel in dit vijfde seizoen. Na zes speeldagen in de groepsfase lijken drie teams afstand te nemen van de rest: Defusekids (DK), mCon esports en Epsilon Esports.

Woensdag 6 mei

Hoewel er deze week geen clash tussen deze drie kanshebbers op de agenda stond, was voorzichtigheid geboden met achtervolgers als Sector One (S1) en El Whiz Wranglers. Op woensdag konden deze twee outsiders zich niet van elkaar onderscheiden. Ze sloten de avond af met een 6-6-gelijkspel, een resultaat dat geen van beide vooruit helpt aangezien de leidende teams allemaal wonnen.

Uitslagen van de vijfde speeldag

© Rainbow Six Siege Benelux League

Donderdag 7 mei

De avond nadien kregen Epsilon en DK grotendeels hetzelfde programma voorgeschoteld met twee teams die onderin het klassement vertoeven. Terwijl Epsilon opende met een 7-1 overwinning tegen uX Gaming, bleef Defusekids niet achter en won het team met 7-4 tegen rode lantaarn Team XY.

mCon had het daarentegen veel moeilijker in de clash tegen Sector One. Het spannende duel eindigde onbeslist. Zo moet mCon na een tweede gelijkspel de koppositie aan Defusekids laten. En de “Foxes”, die laten met deze nieuwe puntendeling, een overwinning tegen Epsilon (speeldag 3) en een nederlaag tegen Defusekids (speeldag 1) opnieuw hun potentieel zien voor een plaats in de finale.

Uitslagen van de zesde speeldag

© Rainbow Six Siege Benelux League

Het klassement

In het algemene klassement leidt Defusekids nu met een kleine voorsprong op mCon esports. Het duo wordt gevolgd door Epsilon en Sector One die de eerste tabelhelft vervolledigen. Ter herinnering, alleen de beste vier teams na veertien speeldagen zullen zich kwalificeren voor de eindfase.

© Rainbow Six Siege Benelux League

© Defusekids

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top