Vier spelers zullen België vertegenwoordigen op toernooi European Minifootball Federation

Door Proximus

Deel dit nieuws

Van 18 t.e.m. 24 mei vindt de EMF eSport EURO 2020 plaats op FIFA 20. Het toernooi zal verschillende Europese landen zien strijden in virtuele wedstrijden op PlayStation 4. Teamsporten zijn namelijk in de meeste landen nog steeds verboden door Covid-19.

Minivoetbal is een andere manier om naar de voetbalsport te kijken. Deze discipline, die voor het grootste deel wordt vertegenwoordigd door de World Minifootball Federation, past voor het overgrote deel dezelfde regels toe als het traditionele voetbal. Alleen zijn de velden kleiner. De European Minifootball Federation is de woordvoerder van het Europese continent binnen de wereldfederatie.

In deze specifieke context heeft de EMF besloten om een esports-toernooi te organiseren om de fans bezig te houden. 128 spelers zullen deelnemen aan het toernooi. Imperium, een bedrijf dat de Belgische esports wil promoten en ontwikkelen, zal samen met de vereniging BSF Minifootball verantwoordelijk zijn voor de selectie van vier spelers die er België zullen vertegenwoordigen.

Daarom organiseren ze een kwalificatietoernooi dat voor iedereen toegankelijk is. Op 9 en 10 mei krijgen 128 spelers op PlayStation 4 de kans om zich te kwalificeren voor de eindfase. Ook jij kan je inschrijven via deze link.

© BSF Minifootball

Voorlopig zijn er nog geen prijzen bekend gemaakt voor de grote winnaars van de EMF eSport EURO 2020.

© European Minifootball Federation

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top