Noughts and Crosses: een wrang liefdesverhaal met een diepgaande boodschap op BBC First

Series | In de serie Noughts and Crosses, de verfilming van de award winnende jeugdboekenreeks van Malorie Blackman, vechten jeugdvrienden Sephy en Callum de strenge rassenwetten aan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sephy (Masali Baduza)  is een zwarte vrouw en dochter van een invloedrijke politieker, en Callum (BAFTA-winnaar Jack Rowan; Peaky Blinders, Born to Kill) is een blanke jongen die deel uitmaakt van de lagere sociale klasse. De dystopsiche staat waar ze middenin zitten, stelt dat een liefdesrelatie tussen beide klassen absoluut verboden is. Ondanks de vooroordelen, het wantrouwen en een krachtige opstand op straat, ontstaat er tussen Sephy en Callum een gepassioneerde romance die hen beiden in een groter gevaar zal brengen dan ze voor mogelijk hielden. Is hun overtuiging in de liefde sterk genoeg om de absurde wetgeving aan te vechten?
 
Een aangrijpend verhaal dat op sublieme wijze de problematiek van rassenstrijd doet begrijpen door de rollen om te keren. Een wrang liefdesverhaal met een diepgaande boodschap!
 
Noughts and Crosses gaat in première op BBC First op 17 mei 2020 om 21u

BBC First HD is beschikbaar op kanaal 26 in Vlaanderen en kanaal 276 in Brussel in de tv-bundel Family op TV van Proximus.




Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top