“Wat een rare ruimtes hier”: de beste quotes uit Blind Gekocht

Films | In het woonprogramma Blind Gekocht trekt Dina Tersago opnieuw de baan op met aankoopmakelaar Béa Vandendael en interieurarchitect Bart Appeltans. De deelnemers laten hun zuurverdiende spaarcentjes in de deskundige handen van Béa en Bart, die op zoek gaan naar een droomwoning. Wij zetten de meest opvallende quotes uit de zevende aflevering op een rijtje.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Upgrades

Michael en Sandra kregen hun definitieve woonst te zien die Béa had aangekocht in de dure gemeente Overijse. Ze hoopten op een moderne villa, maar kregen een fermette in de plaats. Michael gruwelt van houten latjes en hoopte dat Bart die zou aangepakt hebben. Helaas nam een grondige dakrenovatie, wegens asbestplaten in het dak, een stevige hap uit het budget. “Ik hoop op enige realiteitszin en dat ze zullen beseffen dat ik hierdoor niet alles kon aanpakken”, liet Bart voor de intrede weten.

Michael ontdekt echter meteen in de hal opnieuw de houten latjes op. “Hier ga ik ’s nachts van wakker liggen”, was zijn eerste reactie. Het koppel zal echter snel opfleuren bij de ruimtes die Bart wel heeft aangepakt, zoals de living, de keuken, de badkamer en de kinderkamers. “Dit zijn mooie upgrades”, laat Michael weten. Ook Sandra lijkt de houten latjes even vergeten te zijn. “De belangrijkste en duurste stukken in het huis zijn met smaak aangepakt.” Eind goed, al goed!

Kortsluiting

Het koppel Cara en Wouter zoekt al drie jaar naar een huis in de buurt van Wilrijk. Maar dat blijkt gezien hun eisen geen sinecure te zijn. Makelaar Béa vroeg hen om de zoekregio uit te breiden, geheel tegen de zin van het koppel in. “Jullie doen toch wel echt jullie best?”, vraagt Cara zich openlijk af.

Maar hallelujah, plots staat Dina met een sleutel voor de neus van het koppel. Béa kocht voor hen een bel-etagewoning voor 290.000 euro. Vermits het koppel beschikt over 350.000 euro, heeft Bart dus 60.000 euro om te renoveren.

Geblinddoekt neemt Dina hen mee om hun huis voor het eerst aan de binnenkant eens te bewonderen. Wouter trilt van de spanning wanneer hij voor zijn garagepoort staat. “Het is al een hele opluchting dat we een garage hebben”, laat het koppel weten. Maar het euforisch begin zou snel wegebben. Cara en Wouter snappen namelijk helemaal niks van de indeling van het huis. “Wat een rare ruimtes hier”, stelt Wouter. “Hier ga ik mij niet thuisvoelen”, vult Cara aan. De twijfel bij Béa en Bart slaat toe. “Je merkt de kortsluiting in hun hoofd”, zeggen ze in koor. Interieurarchitect Bart zal alvast stevig uit zijn renovatiepijp mogen komen.

Dreamguide

Tot slot maakt de kijker kennis met laatste Blind Gekocht-koppel van dit seizoen. Het gaat om Nathalie en Jeroen uit Turnhout. Sinds de komst van hun twee kindjes is hun aangekocht huis te klein geworden. Toch vinden ze geen nieuwe woonst naar hun zin. “We weten echt wat we willen nu, maar bij het minste slaat echter de twijfel toe. De angst om een beslissing te nemen, verlamt ons”, stellen Nathalie en Jeroen.

Om makelaar Béa een duwtje in de goede richting te geven, stelde Nathalie een dreamguide op. Het eisenpakket is tot in de puntjes omschreven. Zo mag het huis niet naast een bordeel liggen. Met een geldzak van 340.000 euro trekt Béa de baan op.

De gids van Nathalie lijkt alvast voor de makkelijkste zoektocht ooit gezorgd te hebben in Blind Gekocht. In geen tijd koopt Béa voor 278.000 euro een huis aan. Volledig verbouwereerd mag het koppel geblinddoekt een eerste keer hun nieuwe huis gaan bewonderen. Maar angsthazen Nathalie en Jeroen komen echter in een waas van paniek terecht wanneer ze doorheen het huis wandelen. “Ik heb mijn twijfels of Béa wel het goede huis heeft gekozen”, waren de strenge woorden van Nathalie. Volgende week ontdekken we wie alvast haar gelijk zal krijgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top