Geen duidelijkheid bij Virton na bezoekje aan het BAS; Lommel en Roeselare met vertrouwen op D-Day

Sport | Excelsior Virton heeft zich woensdag bij het BAS gepresenteerd om haar licentieweigering om te betwisten. De Luxemburgers bleven - in tegenstelling tot de meeste andere teams - een hele poos binnen en wilden na afloop van de vergadering ook geen commentaar geven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Virton kwam eerder al voor het BAS omdat het de algemene licentieregels betwist, maar moest woensdagnamiddag toch ook langskomen om haar (geweigerde) licentiedossier toe te lichten. De vertegenwoordigers van de club bleven uiteindelijk 2u30 binnen en wilden na afloop van de vergadering geen details prijs geven.

Snellere meeting?

Donderdag is het dan de beurt aan Lommel SK en KSV Roeselare. Beide teams werkten de voorbije weken hard achter de schermen en stappen met vertrouwen naar het BAS. Lommel raakte na stevig onderhandelen af van eigenaar Shochatovitch én zou ook met een deal met maar liefst twee potentiële investeerders voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport verschijnen. Daarnaast zou ook een lokale bedrijvengroep mee garant willen staan voor het financiële gedeelte.

Bij Roeselare werkten de de achterstallige betalingen (lonen, RSZ, bondsschulden) weg en hopen ze dat een nieuwe borgstelling van de Chinese eigenares Xiu Li Dai het BAS zal kunnen overtuigen van de continuïteit naar volgend seizoen toe.

Duidelijkheid voor zondag

Lommel moet zich om 14u melden bij het BAS; Roeselare is in principe om 16u aan de beurt. Uiterlijk zondag 10 mei communiceert het arbitragehof de definitieve besluiten rond alle teams.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top