Nieuw in de On demand-catalogus: het intense oorlogsdrama ‘1917’ van Sam Mendes

Vanaf 27 mei kan je in de On demand-catalogus van Proximus Pickx een nieuwe filmparel bestellen: ‘1917’, het oorlogsdrama van regisseur Sam Mendes dat de kijker schijnbaar in één take meevoert op een beklijvend avontuur door de loopgraven, gruwel en menselijke beproevingen van de Eerste Wereldoorlog.

Een one shot film wekt de illusie dat de film opgenomen is in één lange take – al is dat in de praktijk vaak niet het geval. Als kijker word je van kop tot teen meegezogen in de filmervaring omdat het door de afwezigheid van cuts lijkt alsof je over de schouder van het hoofdpersonage meekijkt. Het realismegehalte ligt daardoor hoger dan bij de doorsnee oorlogsfilm.

Combineer deze filmtechniek met een pakkend scenario, uitmuntende acteerprestaties en de camerakunsten van Hollywoods meest gelauwerde ‘director of photography’, Roger Deakins, en je krijgt een subtiel oorlogsdrama dat aan de ribben blijft kleven. Niet de gruwel, maar de mens staat centraal.

Levensbelangrijke missie

Twee jonge Engelse soldaten, Tom Blake en Will Schofield, worden bevolen een afgezonderd bataljon Engelse troepen te waarschuwen voor een nakende Duitse hinderlaag. Als beide jongens niet op tijd hun bestemming bereiken, dreigen er honderden doden te vallen. Die spanning hangt als een zwaard van Damocles boven de verlaten loopgraven die het duo op hun levensbelangrijke missie doorkruist.

Het oorlogsdrama van regisseur Sam Mendes werd gelauwerd in binnen- en buitenland. In totaal sleepte ‘1917’ 110 prijzen in de wacht waaronder een Golden Globe voor beste film en een Oscar voor beste camerawerk. Tenoren van de Britse cinema Colin Firth en Benedict Cumberbatch kregen een rolletje in de film.

'1917' is vanaf 27 mei beschikbaar in de On Demand-catalogus van Proximus Pickx.
Naar de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx? Druk op de 'On Demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening!

 

Films

Bekijk alles
Top