Niet te missen op tv (4 mei - 10 mei): vrouwen om naar uit of op te kijken

Films | Met al die zenders en platformen is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien.

Door MF

Deel dit nieuws

Maar niet getreurd: hier zijn weer enkele programma's - met vrouwen in de hoofdrol - die jouw shortcut zijn naar een geslaagde tv-avond!

Partners in crime

Dat Halle Berry een fantastische actrice is, weten we al langer dan vandaag. Maar ‘The Call’, een thriller uit 2013, herinnert ons daar graag nog eens aan.

Jordan, een medewerkster met een zwoele telefoonstem, krijgt een noodoproep van Casey, een tienermeisje dat ontvoerd werd. Haar hachelijke positie? De kofferbak van een auto.

Wanneer blijkt dat de ontvoerder een seriemoordenaar is — die ze kent van vroeger — zal Jordan haar eigen angsten onder ogen moeten zien om Casey te helpen. Dat betekent het startschot van een race tegen de klok. 

Bekijk ‘The Call’ op dinsdag 5 mei om 20u35 op Q2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Misbruik en ongewenste intimiteiten

Voor spannende Zweedse fictie zit je op woensdagavond goed bij Canvas. De openbare omroep serveert dan de misdaadserie ‘Heder’ (Zweeds voor ‘eer’).

‘Heder’ is een buitenbeentje in de jungle van ‘Nordic crime’ series. Niet alleen omdat de hoofdrollen worden gespeeld door Zweedse topactrices, maar ook omdat die de reeks zelf hebben bedacht en geproduceerd. En ook wel omwille van de specifieke insteek.

Heder is immers de naam van een advocatenbureau dat zich specialiseert in de verdediging van vrouwen die seksueel worden uitgebuit of misbruikt. Aan het hoofd van het bureau staan vier vrouwelijke advocates die niet alleen collega’s, maar ook vriendinnen zijn.

In de eerste aflevering nemen Elin (Julia Dufvenius), Janni (Anja Lundqvist), Nour (Alexandra Rapaport) en Karin (Eva Röse) de zaak ter harte van een tienermeisje dat verkracht werd. Wanneer de beklaagde wordt vrijgesproken, willen de advocates extra bewijsmateriaal verzamelen om in beroep te kunnen gaan. De zaak wordt ingewikkelder wanneer blijkt dat het meisje zelf niet onbesproken is.

Bekijk ‘Heder’ op woensdag 6 mei om 22u15 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Excentrieke onderzoeksrechter

Anne Gruwez is een excentrieke Brusselse onderzoeksrechter. Ze verzamelt bewijs op plaatsen delict, heropent onopgeloste zaken en werkt nauw samen met rechercheurs van de politie. Tot daar niks nieuws onder de zon. Zou je denken…

Thuis houdt de onconventionele onderzoeksrechter geen kat, maar een witte rat. Naar het gerechtsgebouw of de crime scene tuft ze in een blauwe geit. Of ze nu voor een kindermoordenaar, vrouwenklopper of cybercrimineel zit, nooit neemt ze een blad voor de mond.

Een van haar legendarische quotes? “Ik heb het eens uitgerekend. Het zou voor iedereen het goedkoopste zijn als u nu maar meteen doodgaat.” Verbazing, hilariteit en ongemak wisselen elkaar af terwijl we getuige zijn van de onconventionele aanpak van onderzoeksrechter Gruwez.

‘Ni juge, ni soumise’ is een documentaire in de stijl van ‘Strip-Tease’ en gedraaid door Jean Libon & Yves Hinant, twee veteranen van die legendarische humaninterestreeks van de RTBF. Dat betekent dat je een onversneden, provocerend stukje werkelijkheid ziet dat vreemder, wreder en grappiger is dan fictie.

Bekijk ‘2Doc: So Help Me God’ op woensdag 6 mei om 22u55 op NPO 2 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Nudes4Sale

In deze Britse documentaire praat presentatrice Ellie Flynn met minderjarige meisjes die hun brood verdienen door naaktfoto’s en -video’s van zichzelf te koop aan te bieden op internet. Zo getuigt Hannah – niet haar echte naam overigens – dat prikkelende content creëren altijd al haar droom is geweest. “Ik wil succesvol zijn en geld verdienen.” Het meisje startte haar pikante werkzaamheden toen ze amper 15 was. Eigenlijk té jong om zelfs maar legaal een klassieke vakantiejob te mogen doen.

De letter van de wet is immers ook over de plas zonneklaar: je moet minstens 18 zijn om expliciete content aan de man te brengen.

Maar daar trekken deze meisjes zich niets van aan. Enkel en alleen met behulp van een smartphone kunnen ze werken vanuit hun slaapkamer. Pikante foto’s en filmpjes van jezelf vermarkten, blijkt een lucratieve business. Op het einde van de maand prijkt er tussen de € 15.000 en € 40.000 euro op de bankrekening van de teenage girls.

Bekijk ‘Nudes4Sale’ op woensdag 6 mei om 23u45 op BBC 1 of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top