Esportskalender: mei

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen!

BELGIË

Proximus Cup League of Legends | van 23 april t.e.m. 14 mei

© Proximus

Na het succes van de Proximus Cup op Counter Strike: Global Offensive is het nu de beurt aan de League of Legends-spelers om de arena te betreden. Op vier wedstrijddata (23 april, 30 april, 7 mei en 14 mei) kunnen teams de overwinning claimen en de opmars in het klassement inzetten. De rangschikking levert afhankelijk van de plaats een redelijk belangrijk aantal loten op. Na de vier wedstrijddagen wordt er geloot om de prijzen van het bedrijf OnePlus uit te reiken! Hoe meer loten je hebt, hoe meer kans je maakt op de cadeaus.

Vind alle nodige informatie in ons artikel dat aan dit toernooi is gewijd!

ESL Benelux Championship | van 7 april t.e.m. 21 mei

© ESL Benelux

Na de qualifiers is de groepsfase tussen de acht gekwalificeerde teams volop aan de gang. De teams op CSGO en Clash of Clans hebben zeven competitiespeeldagen de tijd om bij de eerste vier te eindigen en om zo een kwalificatieplek voor de volgende ronde te bemachtigen.

Van 7 april t.e.m. 19 mei woedt elke dinsdag de strijd op de maps van CSGO. Op dit moment liggen de INtech Tenerife Titans voorop, maar er is nog een lange weg te gaan en teams zoals Sector One en Reünie mikken op de eerste plaats.

Op Clash of Clans zijn de dorpsoorlogen sinds 9 april niet meer gestopt. Elke donderdag strijden de beste vertegenwoordigers van de Benelux om een van de vier kwalificatieplaatsen voor de eindfase. Op dit moment bevinden onze twee Belgische organisaties Activit-E en Sector One zich nog steeds in een gunstige positie om een ticket te bemachtigen. De laatste wedstrijden worden op donderdag 21 mei gespeeld.

Rainbow Six Siege Benelux League | van 22 avril t.e.m. 21 juni

© Rainbow Six Benelux

Eind april was een spannende periode voor de fans van de tactische FPS van Ubisoft. Geboren uit een partnerschap tussen META en Ubisoft speelt seizoen 5 van de Benelux League in op een voortdurend groeiende scene in ons land.

Na de kwalificaties eind maart en de play-offs op 1 en 2 april zullen de acht beste teams in onze contreien van 22 april tot 4 juni in de groepsfase tegen elkaar strijden. Veertien competitiespeeldagen zullen moeten beslissen over welke vier teams zich mogen opmaken voor de eindfase. Om de opvolging van de competitie te verzekeren en gezien de huidige gezondheidstoestand zullen de finales online worden afgewerkt. Deze vinden plaats op 20 en 21 juni.

Tussen de CSGO-supporters op dinsdag en de Clash of Clans-liefhebbers op donderdag kunnen de Rainbow Six Siege-fans zich verblijden op woensdag en donderdag.

LouvardGame Number One | Legend Stage & Challenger Stage | midden mei ongeveer (nog te bepalen)

© LouvardGame

Als je het Belgische esports-nieuws volgt, weet je al dat er helaas geen LouvardGame 5.2 zal komen. Terwijl de 5.3 onzeker blijft gezien de internationale gezondheidssituatie, heeft het LAN-bestuur van Charleroi het voortouw genomen door de lancering van zijn befaamde “Bebbanburgh”-plan te vervroegen.

Hoe mysterieus dit woord ook is, de activering van dit plan zal de beste teams van de NumberOne Tour in staat stellen om online te concurreren in afwachting van de terugkeer van betere dagen en de LAN’s. Met een investering op de online scene en een vermindering van de offline evenementen belooft LouvardGame een nieuw programma dat geleidelijk aan zal worden ingevoerd tot in 2022.

In de tussentijd betekent dit dat de Legend Stage en de Challenger Stage kunnen worden gespeeld en in mei reeds van start zullen gaan. Op het moment van schrijven is de lanceringsdatum nog niet officieel, maar die zou waarschijnlijk rond half mei moeten liggen.

Momenteel kunnen we enkel wachten op de nieuwe online formule van NumberOne om hierover een oordeel te vellen.

Kayzr League CSGO | van 6 april t.e.m. 6 juni

© Kayzr League

De Kayzr League hoeft in België niet meer worden voorgesteld. Sinds begin april komen de vier gekwalificeerde CSGO-teams in de groepsfase uit tegen vier uitgenodigde teams, die gekozen zijn op basis van hun recente prestaties. Deze fase loopt tot 20 mei. De vier beste teams zullen elkaar ontmoeten in de eindfase, die normaal gezien offline wordt gespeeld.

Volgens het huidige schema gaan de halve finales door op 25 en 27 mei.

25 mei: 2e vs 3e (BO5)
27 mei: 1e vs 4e (BO5)

De finale vindt plaats op 6 juni in een BO9.

INTERNATIONAAL

EU Masters League of Legends | van 22 april t.e.m. 10 mei

© European Masters

Na de nationale kwalificaties en play-ins is het nu tijd voor het main event van de European Masters. Natuurlijk hadden we graag voor onze nationale vertegenwoordiger Sector One, die in de allerlaatste fase door Defusekids werd uitgeschakeld, willen supporteren. Dit neemt echter niet weg dat de Europese topteams op League of Legends het nu in een groepsfase zullen uitvechten voor een van de twee kwalificatieplaatsen voor de knock-outfase.

Teams zoals GamersOrigin, Giants, LDLC OL en FC Schalke 04 zullen proberen om de kwartfinales, de halve finales en vervolgens de finale te bereiken en om de titel en cheque van €40.000 in de wacht te slepen. De vicekampioen krijgt €25.000, de 3de en 4de winnen een bedrag van €13.500. Ook de andere teams blijven niet met lege handen achter:

5e-8e: €8.000
9e-12e: €4.000
13e-16e: €2.500

CSGO Dreamhack Masters Spring 2020 | 19 mei t.e.m. 14 juni

© Dreamhack Masters

Aan dit toernooi neemt de internationale top van Counter Strike: Global Offensive deel! In deze cruciale fase van de ESL Pro Tour krijg je de kans om voor de beste spelers ter wereld te supporteren. Astralis, G2, Fnatic, enz. Alle grote namen zullen aanwezig zijn om de 54.000 dollar die aan de winnaars zijn beloofd, op te strijken.

1e: $54.000
2e: $28.000
3e: $20.000
4e: $16.000
5e-6e: $10.000
7e-8e: $5.000
9e-12e: $3.000

En zoals hieronder wordt uitgelegd, zal elk team ook Pro Tour punten verdienen naargelang zijn positie in het klassement.

1e: 400 punten
2e: 265 punten
3e: 190 punten
4e: 130 punten
5e-6e: 85 punten
7e-8e: 65 punten
9e-12e: 45 punten

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top