Vijf verschillende filmkomedies die je moet gezien hebben

Films | Het is vandaag de Internationale Dag van de Lach. Een ideaal moment dus om lekker lui in de zetel te genieten van een portie humor. Wij sommen voor jou vijf verschillende komedies op die je eens moet gezien hebben. Klaar? Lachen maar!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een klassieker: de nepblondjes van White Chicks

Kevin en Marcus Copeland zijn twee FBI-agenten. Ze krijgen de opdracht om in te staan voor de veiligheid van de rijke Wilson-zusjes. Zij moeten aanwezig zijn op een belangrijk weekend, maar de FBI heeft informatie dat ze wel eens gevaar kunnen lopen daar. Onderweg krijgt het viertal een ongeluk en raken de meisjes licht gewond. Al huilend beseffen ze dat ze niet naar het feestweekend kunnen, waarbij de agenten beslissen om zich mits enige cosmetische ingrepen te vermommen als de Wilson-zusjes.

Een iconische scène in White Chicks is die van Terry Crews die als Latrell Spencer het nummer A Thousand Miles van Vanessa Carlton zingt.

De erotische komedie: American Pie 1

In 1999 werd het eerste deel van de American Pie-filmreeks op ons afgevuurd. Later zouden er nog drie vervolgen komen. In American Pie 1 maken we voor het eerst kennis met Jim, Paul Finch en de onnavolgbare Stifler. De film was gericht op de adolescenten onder ons, vermits American Pie 1 gaat over de seksuele vraagstukken waarmee de wat oudere tieners worstelen en voor het einde van het schooljaar hun maagdelijkheid willen verliezen.

De gedurfde humor sloeg aan: wereldwijd leverde de film net geen 240 miljoen dollar op.

De romantische komedie: Pretty Woman

Een klassieker van jewelste, uitgebracht in 1990. Pretty Woman vertelt het liefdesverhaal tussen een jonge prostituee (gespeeld door Julia Roberts) en een rijke zakenman (vertolkt door Richerd Gere). Aanvankelijk kreeg de film veel kritiek omwille van het thema, maar Pretty Woman wist zich toch op te werken tot een echte cultfilm.

En zeggen dat de film er helemaal anders had kunnen uitzien. Zo werd aanvankelijk gedacht aan Al Pacino om de rol van zakenman Edward te vertolken en weigerden vele actrices zoals Michelle Pfeiffer de rol als prostituee wegens te denigrerend.

De comedymusical: Hairspray

In het genre van films als La La Land en Grease zal Hairspray niet meteen bij iedereen een belletje doen rinkelen. Volledig onterecht, want naast het vele zingen zit deze film boordevol humor. In Hairspray, die in 2007 werd uitgebracht naar aanleiding van de Broadway-musical met dezelfde titel, zien we John Travolta verkleed als vrouw en schitteren naast hem ook onder meer Michelle Pfeiffer en Zac Efron.

Hairspray volgt het verhaal van Tracy, een tiener die lijdt aan overgewicht maar zo graag wil dansen in de bekende Corny Collins Show. Tegelijk raakt ze gefascineerd door het probleem van de rassenongelijkheid in haar land.

Humor met een donker randje: Scary Movie

Scary Movie werd in 2000 gelanceerd en zou meteen een instant succesverhaal worden. De film volgt het verhaal van een groep scholieren die de moord op een klasgenoot ontdekken. De bende trekt op onderzoek, maar ze weten niet dat dader zich onder hen verschuilt.

Speciaal aan Scary Movie is dat de film een parodie is op diverse andere films, zoals de horrorfilms Scream en I Know What You Did Last Summer, The Matrix en Final Destination.

Vier vervolgfilms werden nog op de cinema’s afgevuurd, maar die zouden nooit nog het succes van Scary Movie herhalen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top