Coronalfabet: jouw gids om de lockdownperiode te doorstaan (letters U tot Z)

Series | Het coronavirus blijft helaas het sociale leven in een wurggreep houden. Om de tijd enigszins te doden, stellen wij alvast de ideale handleiding op om deze periode van lockdown te doorkomen. Vandaag doorlopen we het coronalfabet van U tot Z.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De U van Unorthodox

Sinds eind maart kan je op het streamingplatform Netflix kijken naar Unorthodox. Deze vierdelige serie geeft een inkijk in een afgesloten, Joodse gemeenschap.  Het drama focust op de 19-jarige Esty Shapiro, die haar leven in de ultraorthodoxe wereld wil ontvluchten. Extra unicum voor Netflix: er wordt hoofdzakelijk Jiddisch gepraat in de serie.

De V van Van Eyck in Quarantaine

De Vlaamse musea zijn gesloten, maar dankzij Stay At Home Museum kan je virtuele expo’s bijwonen vanuit je luie zetel. De bekendste zijn misschien wel de Van Eyck-expo’s in Gent. Zo heb je Van Eyck in Quarantaine, op initiatief van bibliotheek De Krook. Daarnaast is er ook de expo Van Eyck, een optische revolutie in het MSK Gent. Till-Holger Borchert, kunsthistoricus en Van Eyck-expert, geeft je hierin een virtuele rondleiding.

De W van World War Z

Pure adrenaline met deze apocalyptische thriller waarin Brad Pitt de hoofdrol vertolkt. Zijn personage Gerry Lane, die voor het leger en de overheid werkt, krijgt de opdracht om een invasie aan zombies tegen te gaan. Met man en macht probeert hij een gruwelijke pandemie tegen te gaan, tegelijkertijd moet hij zijn gezin beschermen tegen deze vleesetende zombies. De film, uitgebracht in 2013, is gebaseerd op het gelijknamige boek World War Z: An Oral History of the Zombie War van Max Brooks. Later dat jaar werd er ook een spel uitgebracht onder dezelfde naam.

De X van Xavier Waterslaeghers

Johny Voners liet op 17 maart op 74-jarige leeftijd het leven. De acteur streed al enkele jaren tegen kanker, maar de vreselijke ziekte haalde alsnog de bovenhand. Als eerbetoon zond VTM het programma Amigo’s terug uit, waarin Voners de rol van hulpkok Berten vertolkte. Toch zal iedereen Voners terugdenken als Xavier Waterslaeghers, de dagschotelverslaafde beroepsmilitair en doelman van F.C. De Kampioenen. Redenen genoeg dus om de avonturen van het slechtst voetballende, maar oh zo grappige team van Vlaanderen te herbekijken.

De Y van Yogalessen at home

We moeten allemaal thuisblijven door het coronavirus, maar het blijft sterk aangeraden om voldoende te bewegen. Is lopen of fietsen echter niet jouw ding, misschien brengt yoga dan soelaas? Op het internet (lees: sociale media, blogs, apps, …) vind je tal van filmpjes die verschillende yogalessen aanbieden, denk maar aan Iedereen Yoga van Ingeborg.

De Z van Zondag Moldag

De Mol 2020 is onthuld. Jolien ontdekte als beste dat Alina dit jaar de saboteur van dienst was. Vanavond komt u te weten wat Alina allemaal juist gedaan heeft om zo goed mogelijk te mollen en krijgt u een verdere blik achter de regieschermen. Ook volgend jaar wordt zondag weer moldag. Meteen na de uitzending van vorige week kon de website van De Mol het aantal inschrijvingen niet bijhouden.

Herlees de eerste drie delen van het coronalfabet:

- Letters A tot G

- Letters H tot M

- Letters N tot T

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top