Coronalfabet: jouw gids om de lockdownperiode te doorstaan (letters N tot T)

Muziek | Het coronavirus blijft helaas het sociale leven in een wurggreep houden. Om de tijd enigszins te doden, stellen wij alvast de ideale handleiding op om deze periode van lockdown te doorkomen. Vandaag doorlopen we het coronalfabet van N tot T.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De N van Neil Diamond

Veel artiesten proberen momenteel zo vindingrijk mogelijk te zijn om hun fans te blijven plezieren. Concertjes op sociale media is maar één creatief voorbeeld. De Amerikaanse zanger Neil Diamond gooide het over een andere boeg. Hij herwerkte zijn hit Sweet Caroline tot een coronaversie. Waar in het nummer normaal gezien gezongen wordt over elkaar aanraken, heeft hij het in zijn nieuwe versie over handen wassen en elkaar juist niet aanraken.

De O van One World Together at Home

Lady Gaga slaagde er op 18 april in om een groot aantal artiesten bij elkaar te brengen om van thuis uit de wereld even te vermaken met muziek, dit ter ondersteuning van alle zorgverleners. De reeks virtuele concerten werd uitgezonden op diverse televisiekanalen, maar ook op YouTube en andere sociale netwerken. Artiesten als Celine Dion, Paul McCartney, de Rolling Stones, Taylor Swift en onze eigen Angèle gaven het beste van zichzelf. Er werd met One World Together at Home zo’n 128 miljoen dollar opgehaald. Het geld zal gebruikt worden om mee te helpen zoeken naar een vaccin tegen corona, maar ook om mondmaskers te maken en ademhalingstoestellen aan te kopen.

De P van Petals for Armor

Hayley Williams, de frontvrouw van de rockgroep Paramore, is volop bezig met haar eerste soloalbum. Normaal komt op 8 mei de plaat Petals for Armor uit. Enkele singles, waaronder Simmer en Leave me alone werden al gereleased.

De Q van Quaran-tune

Samen muziek maken in tijden van corona, het kan dankzij Quaran-tune van het Radio 1-programma Wonderland. Wie wil, kan online meewerken aan een muzikale kettingbrief. De eerste tune begon met een drumtrack van The Sore Losers-drummer Alessio Di Turi, waar extra muzikale laagjes over werden gelegd. Intussen werden reeds drie Quaran-tunes gemaakt.

De R van Reprise

Nagenoeg alle culturele en sportieve evenementen zijn uitgesteld of afgelast door het coronavirus. Proximus wil echter zijn trouwe klanten niet zomaar in de kou laten staan en biedt als alternatief heel wat historische momenten aan om vanuit je zetel te herbeleven. Kijk via het Pickx Live-kanaal naar tal van live concerten op de grootste festivals, alsof ze in je huiskamer plaatsvonden.

Kijk hier wat Proximus de voorbije weken aanbood aan zijn kijkers. En er is nog veel meer om te ontdekken.

De S van Saturday Night Live at Home

Zowel programma’s hier als in het buitenland worden door corona verplicht om hun format enigszins aan te passen. In de Verenigde Staten rekent NBC nog steeds op hun vlaggenschip Saturday Night Live, dat al sinds 1975 loopt op de zender. De nieuwe versie At Home blijft ook veel kijkers lokken. In het programma dreef acteur Brad Pitt nog maar recent de spot met Donald Trump.

Kijk naar dit filmpje en nog vier andere grappige momenten om de lockdownperiode wat te verzachten.

De T van Tiger King

Netflix zit in deze coronaperiode niet stil, en maar goed ook. Nu de bioscopen dicht zijn, haalt het streamingplatform alles uit de kast om zijn abonnees van genoeg content te voorzien. In maart werd Tiger King uitgebracht, een programma dat snel voor de nodige fuzz zorgde. Het programma kende de beste release ooit voor een Netflix-programma, met meer dan 34 miljoen Amerikanen die de serie de eerste tien dagen hadden bekeken.



Lees ook:

- Herlees deel 1 van het coronalfabet

- Het coronalfabet van letters H tot M

- Deel 4 van het coronalfabet, met letters U tot Z

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top