Lierse Kempenzonen verdedigt vandaag als eerste 1B-licentie; andere teams volgen komende dagen

Challenger Pro League | Lierse Kempenzonen mag zaterdagvoormiddag als eerste potentiële profteam voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport verschijnen. De Kempenaars zijn de eerste in een pittig rijtje in wat wel eens een van de belangrijkste zevendaagse van de voetbalzomer kan worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Pallieters moeten zich om 10u bij het BAS verdedigen. Lierse Kempenzonen stak vlot de licentie voor de hoogste amateurreeks op zak, maar besloot om toch ook vol voor een licentie voor 1B te gaan omdat er heel wat teams in de problemen zitten én omdat de reeks mogelijk een grondige facelift ondergaat waarbij een uitbreiding van profteams één van de pistes is.

Maandag is het dan de beurt aan dat andere amateurteam dat nog mikt op profvoetbal: Seraing United. De Luikenaars grepen zelfs naast een licentie voor de hoogste amateurreeks en verdedigen hun belangen op maandag 4 mei (14u).

10 mei

Daarna volgen enkele eersteklassers (KV Oostende, Standard, Mouscron) waarna het dan de beurt is aan Excelsior Virton (6 mei - 16u), Lommel SK (7 mei - 14u) en KSV Roeselare (7 mei - 16u). Voor 10 mei beslist het BAS dan definitief over eventuele toekenning van de resterende proflicenties voor het komende seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top