“We hadden beter niet meegedaan”: de beste quotes uit Blind Gekocht

Films | Na het succesvol debuut krijgt het woonprogramma Blind Gekocht een vervolg. In het kraaknieuwe seizoen trekt Dina Tersago opnieuw de baan op met aankoopmakelaar Béa Vandendael en interieurarchitect Bart Appeltans. De deelnemers laten hun zuurverdiende spaarcentjes in de deskundige handen van Béa en Bart, die op zoek gaan naar een droomwoning. Wij zetten de meest opvallende quotes uit de zesde aflevering op een rijtje.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hopeloze gevallen

Cara en Wouter zoeken al drie jaar naar een eigen woning in de omgeving van Wilrijk. Toch is het koppel in al die jaren maar één huis gaan bezoeken. “We volgen ons gevoel als we kijken naar foto’s op immosites. En op het internet staan er echt hopeloze gevallen”, klinkt het bij hen. Toch komt Dina het koppel verrassen op hun trouwdag. “Ik heb een speciaal cadeau mee voor jullie, maar wel eentje waar jullie zelf voor gaan betalen. Jullie doen namelijk mee aan Blind Gekocht.” De mama van Cara waarschuwt de programmamakers alvast. “Cara is zeer perfectionistisch ingesteld. Dat heeft ze van mij. Dus zorg maar dat jullie hen een goed huis bezorgen, of jullie krijgen met mij te doen.” Béa en Bart, jullie zijn verwittigd!

Wake-upcall hakt er stevig in

Het jonge koppel legt vier gemeentes vast waarin Béa haar zoektocht mag beginnen: Wilrijk, Mortsel, Berchem en Edegem. “Liefst niet in het centrum, maar in een rustige woonwijk”, stellen ze. Hun verdere eisen zijn niet van de poes. Zo willen ze onder meer een inpandige garage en een zuidgerichte tuin bij een woning met karakter en authentieke elementen. Maar met hun budget van 350.000 euro loopt de zoektocht voor makelaar Béa voor geen meter. Waar de euforie op het trouwfeest nog groot was, krimpt het koppel ineen bij de wake-upcall van Béa en Dina. “Onze droom lijkt nu echt weg te zijn. Misschien hadden we beter niet meegedaan aan dit programma”, zegt een aangeslagen Cara.

Latjes, latjes en nog eens latjes

In de vorige aflevering kreeg het koppel Michael en Sandra te horen dat Béa een huis voor hen had gevonden in de dure gemeente Overijse. De twee zeiden vooraf duidelijk dat ze niet van fermettestijl houden. Wanneer ze geblinddoekt worden meegenomen voor een eerste impressie van hun huis, worden ze echter meteen geconfronteerd met hun ergste nachtmerries. “Al die houten latjes hierbinnen, ik heb het gevoel dat ik in een sauna of Tiroler bar zit”, stelt Michael. “De houtindustrie heeft wel gevaren bij de bouw van dit huis.”

Onvoorziene kost

Maar de houten latjes zullen uiteindelijk niet het grootste probleem vormen. Interieurarchitect Bart botst tijdens de renovatiewerken op een veel groter probleem. Zo vindt hij in het dak vezelcementplaten met asbest erin. Met de goedkeuring van Michael en Sandra mag het hele dak vernieuwd worden, maar daar hangt wel een prijskaartje van 13.000 euro aan vast. Het onvoorziene probleem pakt een stevige hap uit het renovatiebudget van Bart, waardoor hij niet alles heeft kunnen aanpakken in het huis. Pas volgende week zien we of Michael en Sandra hun (half) gerenoveerde huis zullen smaken, maar de laatste quote van de aflevering voorspelt niet veel goeds. “Dit lijkt van ver afgewerkt, maar het is verre van afgewerkt”, stelt hij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top