Series waar je nostalgisch van wordt

Series | Zin in een grote brok nostalgie? Hierbij een selectie van een reeks cultseries die hun stempel gedrukt hebben op verschillende generaties kijkers.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Baywatch

De avonturen van de strandwachten en -wachtsters die de stranden van Malibu bewaken, waren doorheen heel de jaren negentig erg populair. Baywatch kon heel wat mensen plezieren dankzij de droomwereld van alleen maar beeldschone strandwachten die in rode badpakken over het strand rennen. De serie heeft dan ook effectief een reeks sterren voortgebracht. We herinneren ons natuurlijk David Hasselhoff (Mitch Buchannon) en Pamela Anderson (C.J. Parker), maar ook David Charvet (Matt Brody), Yasmine Bleeth (Caroline Holden) en Carmen Electra (Leilani McKenzie).

Sex and the City

Het is 22 jaar geleden dat de eerste aflevering van Sex and the City voor het eerst op het kleine scherm verscheen. De serie is gebaseerd op het (seksuele) leven van 4 vrouwen in New York: Carrie, Charlotte, Miranda en Samantha. SATC heeft nogal wat mensen beïnvloed dankzij de 'girl power'-insteek. Er werden 6 seizoenen geproduceerd en de serie werd 54 keer genomineerd voor de Emmy Awards! Er volgden ook 2 speelfilms. Elk jaar trekken duizenden fans naar New York voor de "Sex And the City-tour".

Dallas

Dit is een van de meest prestigieuze series van de jaren 80. Dallas vertelt het verhaal van de problemen van de Erwing- en Barnes-clans, rijke olieboeren en veehouders. De clan rond J.R. zou heel wat tegenslagen meemaken in de 14 seizoenen die geproduceerd zijn. Zelfs Brad Pitt, toen helemaal nog niet bekend, maakt een korte verschijning in de serie. Dallas was bij ons zo een succes dat de serie zes jaar na het einde van de productie nog steeds werd uitgezonden. In 2012 kwam er een vervolg, maar van deze nieuwe versie werden slechts 2 seizoenen gedraaid.

MacGyver

Het is moeilijk om MacGyver, de beroemde extreme klusser, te vergeten in dit overzichtje van topseries die je misschien zullen doen terugdenken aan je jeugd. MacGyver, gespeeld door Richard Dean Anderson, is een avonturier/detective/geheim agent, lid van de Phoenix Foundation. Angus, zo luidt zijn echte naam, vecht tegen zijn vijanden zonder gebruik te maken van echte vuurwapens: hij geeft liever de voorkeur aan ingenieuze benaderingen. Hij is een uitstekende doe-het-zelver die altijd zijn Zwitsers zakmes bij de hand heeft. Voor elk probleem heeft MacGyver een oplossing! Met 7 seizoenen was de serie een internationaal succes. Een reboot zag het licht in 2016 en normaal zou er dit jaar nog een vijfde seizoen moeten volgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top