Superhelden, guilty pleasure, horror en animatie: jullie hebben gekozen!

Kids | Voor onze special van de maand mei in onze op aanvraag-catalogus lieten we jullie kiezen op de Facebookpagina van Proximus Pickx. De keuze viel daarbij op films met superhelden, guilty pleasure, horror en animatiefilms. Klaar voor topentertainment?

Je vindt onze selectie onder het menu 'Jullie hebben gekozen!'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aquaman

'Aquaman' volgt Arthur Curry, erfgenaam van het onderwaterkoninkrijk van Atlantis. Arthur zal uit de schaduw moeten treden en zich een ware leider moeten tonen als Heerser van de 7 Zeeën. Dit moet hij doen tussen een wereld aan de oppervlakte die de zee vernietigt en de spanningen binnen zijn eigen onderwaterrijk.

Superheldenfilm (2018) van James Wan met Jason Momoa, Amber Heard en Patrick Wilson.

Birds of Prey

'Birds of Prey' volgt Harley Quinn, die inmiddels gebroken heeft met haar partner in crime, de Joker. Ze probeert het leven van een jong meisje te redden uit de handen van een gevaarlijke gangster. Hierbij krijgt ze de hulp van enkele andere vrouwelijke superhelden, Black Canary, Huntress en Renee Montoya genaamd.

Actiefilm (2020) van Cathy Yan met Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead en Ewan McGregor.

The Dark Knight Rises

Het is acht jaar geleden dat Batman in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane, een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Actiefilm (2012) van Christopher Nolan met Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway. Genomineerd voor vijf People’s Choice Awards en een BAFTA.

The Amazing Spider-Man

Peter Parker is een jonge, middelbare school student, die sinds de plotselinge verdwijning van zijn ouders bij zijn oom Ben en tante May woont. Tijdens een zoektocht naar zijn ouders komt hij terecht in het laboratorium van wetenschapper Dr. Curt Conners, waar hij plotseling wordt gebeten door een radioactieve spin. Peter ontdekt vervolgens dat deze spin hem bijzondere gaven heeft gegeven en hij besluit om deze krachten te gebruiken om de misdaad tegen te gaan. Maar als Dr. Conners tijdens een experiment verandert in een groot en kwaadaardig wezen, genaamd The Lizard, weet Peter wat hem te doen staat; hij zal als zijn alter ego Spider-Man al zijn krachten moeten aanroepen om dit monster te kunnen verslaan.

Superheldenfilm (2012) van Marc Webb met Andrew Garfield, Emma Stone en Rhys Ifans. Genomineerd voor zes People’s Choice Awards.

Captain America: The First Avenger

Een dappere, maar zachtaardige jonge soldaat genaamd Steve Rogers moet aan een aantal experimenten deelnemen voor het Amerikaanse leger, het zogenaamde Super Soldier programma. Maar wanneer het experiment wordt stopgezet besluiten ze Steve te gebruiken om het imago van het Amerikaanse leger te verbeteren.

Superheldenfilm (2011) van Joe Johnston met Chris Evans, Hugo Weaving en Tommy Lee Jones.

X-Men: Days of Future Past

De film speelt zich af in een alternatieve toekomst waarin Magneto’s Brotherhood een belangrijke senator vermoordt. Als gevolg daarvan wordt de jacht op mutanten geopend en is het aan de X-Men uit het verleden en de X-Men uit de toekomst om samen te werken en ervoor te zorgen dat enkele belangrijke gebeurtenissen die leiden tot deze dystopische toekomst voorkomen worden.

Sciencefictionfilm (2014) van Bryan Singer met James McAvoy, Michael Fassbender en Jennifer Lawrence. Genomineerd voor de Oscar voor beste visuele effecten.

Batman v Superman: Dawn of Justice

De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

Superheldenfilm (2016) van Zack Snyder met Ben Affleck, Henry Cavill en Amy Adams. Genomineerd voor een People’s Choice Award.

The Avengers

The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury, directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man, Incredible Hulk, Black Widow, Thor, Hawkeye en Captain America.

Superheldenfilm (2012) van Joss Whedon met Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson en Chris Evans. Genomineerd voor de Oscar voor beste visuele effecten.

Iron Man 2

Multimiljardair en geniale uitvinder Tony Stark, wordt zes maanden, nadat hij zijn identiteit als 'Iron Man' heeft onthuld, gedwongen zijn krachten opnieuw te gebruiken. Nu de wereld bewust is van het feit dat Tony 'Iron Man' is, wordt hij door zowel de pers als de regering onder druk gezet om zijn uitvinding en technologie met het Amerikaanse leger te delen. Tony weigert informatie te onthullen, omdat hij bang is dat het in de verkeerde handen terecht zal komen. Met Pepper Potts en James ''Rhodey'' Rhodes aan zijn zijde, smeedt Tony nieuwe plannen en moet hij het opnemen tegen nieuwe, duistere en gevaarlijke machten. Het duurt dan ook niet lang voordat de uiterst gevaarlijke Rus Ivan Vanko a.k.a. 'Whiplash' van zich laat horen...

Superheldenfilm (2010) van Jon Favreau met Robert Downey Jr., Mickey Rourke en Scarlett Johansson. Genomineerd voor de Oscar voor beste visuele effecten.

Ant-man

Dokter Hank Pym heeft een stof ontwikkeld waardoor hij materie enorm kan verkleinen en gelijktijdig het veel meer kracht kan geven. Hij verwerkt dit in een speciaal pak en de militaire potentie wordt snel duidelijk. Pym wil daar echter niets van weten maar wordt door zijn assistent Darren Cross buitenspel gezet. Pym moet de hulp inroepen van de wat sullige inbreker Scott Lang om door middel van het spectaculaire Ant-man pak de duistere plannen van Cross te verijdelen.

Superheldenfilm (2015) van Peyton Reed met Paul Rudd, Michael Douglas en Evangeline Lilly. Genomineerd voor een BAFTA.

Hustlers

Hustlers volgt het waargebeurde verhaal van een groepje voormalige strippers tijdens de financiële crisis in Amerika. Ze besluiten de handen ineen te steken om louche beurshandelaren een oor aan te naaien. Door de mannen te drogeren weten ze hun creditcards te bemachtigen en een hoop geld te stelen.

Drama (2019) van Lorene Scafaria met Constance Wu, Jennifer Lopez en Julia Stiles. Genomineerd voor een Golden Globe voor beste actrice in een bijrol.

Fifty Shades Darker

Wanneer Christian Grey probeert Anastasia Steele over te halen om terug te komen in zijn leven, eist zij een andere regeling voordat ze hem een nieuwe kans geeft. Terwijl het tweetal aan hun wederzijds vertrouwen werkt, duiken er duistere figuren uit Christians verleden op, vastbesloten om hun droom van een toekomst samen wreed te verstoren.

Romantisch drama (2017) van James Foley met Dakota Johnson, Jamie Dornan en Tyler Hoechlin. Genomineerd voor een Grammy Award voor beste song.

F.C. De Kampioenen: Viva Boma

Ronaldinho wordt door Boma en Goedele klaargestoomd als nieuwe PDG van de 'Boma Vleesindustrie NV'. Maar zijn hart ligt meer bij het voetbal – en bij Niki, zijn nieuwe vlam. Terwijl de Kampioenen een promotiestunt voorbereiden om de ‘Viva Boma’ worst te lanceren tijdens Aalst Carnaval, zien eeuwige vijanden Fernand en DDT hun kans schoon om de Kampioenen voorgoed uit te schakelen.

Komedie (2019) van Jan Verheyen met Danni Heylen, Tuur De Weert en Niels Destadsbader.

Zombieland: Double Tap

Columbus, Tallahassee, Wichita en Little Rock hebben zich aardig weten aan te passen in Zombieland en slagen er samen in een veilig onderkomen te vinden... in het Witte Huis. Maar de persoonlijke spanningen nemen toe en de zusjes Wichita en Little Rock kiezen ervoor er tussenuit te knijpen. Columbus en Tallahassee besluiten een poging te doen het team te herenigen en volgen de dames richting Graceland, maar ontdekken tijdens hun reis dat de zombies, die ze tot nu toe altijd de baas waren, steeds moeilijker uit te schakelen zijn.

Komische horrorfilm (2019) van Ruben Fleischer met Woody Harrelson, Jesse Eisenberg en Emma Stone. Vervolg op de film uit 2009.

The Hangover

Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.

Komedie (2009) van Todd Phillips met Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis. Winnaar van de Golden Globe voor beste komedie.

Magic Mike XXL

Drie jaar zijn verstreken sinds Mike de stripperwereld vaarwel zei. De overgebleven 'Kings of Tampa' staan nu ook op het punt om de handdoek in de ring te gooien. Maar ze willen niet in stilte afscheid nemen en plannen een groots optreden in Myrtle Beach, samen met de legendarische Magic Mike. Op weg naar hun laatste optreden stoppen ze in Jacksonville en Savannah voor wat proefoptredens. Daar leren ze nieuwe mensen kennen, komen ze op de proppen met wat nieuwe moves en schudden ze op een verrassende manier het verleden van zich af.

Komisch drama (2015) van Gregory Jacobs met Channing Tatum, Matt Bomer en Joe Manganiello. Vervolg op de film uit 2012.

Ready or Not

Een jonge vrouw staat op het punt te gaan trouwen met haar rijke vriend. Tijdens haar huwelijksnacht wordt ze door de familie van haar man uitgenodigd om mee te doen in hun traditie. Maar dan verandert het spelletje in een dodelijk spel waarbij de deelnemers moeten vechten om te overleven.

Komische horrorfilm (2019) van Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett met Samara Weaving, Andie MacDowell en Mark O'Brien.

Doctor Sleep

Het verhaal speelt zich 32 jaar na de gebeurtenissen uit 'The Shining' af. Danny Torrance is intussen volwassen, maar wordt nog altijd achtervolgd door nachtmerries van het Overlook Hotel. Tevens kent hij, zoals zijn vader, woede-uitbarstingen en vecht hij met zijn alcoholverslaving. Op zoek naar een betere versie van zichzelf verhuist hij naar New Hampshire waar hij door middel van zijn gave een band schept met de twaalfjarige Abra Stone. Ze komen in aanraking met de mysterieuze groep The True Knot.

Horrorfilm (2019) van Mike Flanagan met Ewan McGregor, Kyliegh Curran en Rebecca Ferguson. Gebaseerd op een boek van Stephen King.

Suspiria

De jonge Amerikaanse ballerina Susie Bannion reist in het jaar 1977 naar de prestigieuze dansacademie Markos Tanz Company in Berlijn. Bij haar aankomst is een studente genaamd Patricia onder mysterieuze omstandigheden verdwenen. De lessen worden voortgezet onder toeziend oog van de artdirector Madame Blanc. Susie sluit intussen vriendschap met de medestudente Sara. Beiden delen het gevoel dat de academie een duister geheim verbergt.

Horrorfilm (2018) van Luca Guadagnino met Dakota Johnson, Tilda Swinton en Mia Goth. Geselecteerd voor de competitie op het filmfestival van Venetië.

It: Chapter Two

27 jaar na de aanvaringen met Pennywise is de 'Loser Club' volwassen. Als ze dan uiteindelijk een telefoontje ontvangen van Mike Hanlon, die ze vertelt dat het moorden opnieuw begonnen is, keren de leden van de club terug naar Derry om het voor een laatste keer op te nemen tegen Pennywise, de moordlustige clown.

Horrorfilm (2019) van Andy Muschietti met Jessica Chastain, James McAvoy en Bill Hader.

Blair Witch

Het verhaal volgt een groep studenten die besluit te gaan kamperen in de bossen. Wanneer ze zich in het bos bevinden, realiseren ze zich dat ze niet alleen zijn. Er zit namelijk een duister gevaar verscholen in de bossen...

Horrorfilm (2016) van Adam Wingard met James Allen McCune, Callie Hernandez en Brandon Scott.

Everest: De Jonge Yeti

Een groep buitenbeentjes komt een Yeti genaamd Everest tegen. Ze besluiten dat ze Everest vanuit Sjanghai terug willen brengen naar zijn familie. Samen beginnen ze aan een 3000 kilometer lange reis om het magische schepsel met zijn gezin te herenigen op het hoogste punt op aarde.

Animatiefilm (2019) van Jill Culton met de Vlaamse stemmen van Sara Gracia Santacreu, Bram De Mets en Thibault Janssens.

Frozen 2

Na de gebeurtenissen uit 'Frozen' heeft er enige tijd vrede geheerst in het koninkrijk Arendelle. Elsa, Anna, Kristoff en Olaf moeten vervolgens een nieuw avontuur aangaan, waarvoor ze diep de bossen intrekken. Reden van hun vertrek is om een eeuwenoud mysterie over hun koninkrijk te ontdekken.

Animatiefilm (2019) van Chris Buck en Jennifer Lee met de Vlaamse stemmen van Elke Buyle, Aline Goffin en Govert Deploige. Genomineerd voor een Oscar voor beste originele song.

The Addams Family

Het leven van de familie Addams wordt helemaal op zijn kop gezet wanneer ze ontdekt dat de nabije buurtbewoners zich plotseling zenuwachtig gedragen. Ze worden aangespoord door een televisiepresentatrice die maar al te graag van een gekke familie als de Addams vanaf wil geraken. Alsof dat niet genoeg is, moet Wednesday voor de allereerste keer naar een openbare school en bereidt Pugsley zich voor op een belangrijk optreden.

Animatiefilm (2019) van Greg Tiernan en Conrad Vernon met de stemmen van Oscar Isaac, Chloë Grace Moretz en Charlize Theron.

Shaun het Schaap

Wanneer Shaun besluit de dag vrij te nemen en plezier te maken, krijgt hij meer actie dan hij had voorzien. Een vergissing met de Boer, een caravan en een zeer steile heuvel leidt ze allemaal naar de Grote Stad. Het is nu aan Shaun en de kudde om iedereen veilig terug naar huis te brengen.

Animatiefilm (2015) van Mark Burton en Richard Starzak met de stemmen van  Justin Fletcher, John Sparkes en Omid Djalili. Genomineerd voor een Oscar voor beste animatiefilm.

De beroemde bereninvasie van Sicilië

Alles begint op Sicilië, de dag dat Tonio, de zoon van Léonce, de koning der beren, wordt gekidnapt door jagers... Koning Léonce maakt gebruik van de strengheid van de winter die zijn volk bedreigt met hongersnood en besluit te vertrekken op zoektocht naar Tonio. Hij valt het gebied binnen waar mensen wonen. Met de hulp van zijn leger en een goochelaar vindt hij uiteindelijk Tonio en neemt hij de leiding van het land over. Maar hij zal snel begrijpen dat de beren misschien niet geschikt zijn om te leven in het land van de mensen.

Animatiefilm (2019) van Lorenzo Mattotti naar het kinderboek van Dino Buzzati. Met de Nederlandse stemmen van Frank Hoelen, Ewout Eggink en Martijn Claes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top